Receptai
Trinta bulvių ir žirnių sriuba
Publikuota:
Baigėsi vasara, baigėsi Aukojimo šventė Turkijoje, tai laikas grįžti prie darbų ir prie apleistų pareigų. Apie praėjusią vasarą ar ateities planus parašysiu ateityje, o dabar tiesiog noriu pasidalinti žirnių ir bulvių sriuba su kepinta šonine, kurią gaminau atostogaudama Lietuvoje, kurioje taip jau išpuolė, kad lijo beveik kiekvieną dieną.
Trinta bulvių ir žirnių sriuba
Sriuba buvo tai ko tikrai norėjosi ir ji puikiai tiko lietingu oru, ją mielai valgė ne tik mano vaikas, bet ir visi užsukę pas mano mamą.
Reklama
Ingredientai:
- 1 vnt. Svogūnai
- 3 vnt. Bulvės
- 1 vnt. Morkos
- 2 v.š. Augalinis aliejus
- 1 stiklinė Žirniai - skaldinti džiovinti
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- 2 l Vanduo - arba mėsos sultinys
Pagardui
- 60 g Rūkyta šoninė
- 1 vnt. Svogūnai
Paruošimas:
- Svogūną , morką ir bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Puode įkaitinkite aliejų ir jame apie 2 minutes pakepinkite smulkintus svogūnus ir morkas.
- Sudėkite bulves ir džiovintus žirnius. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, supilkite vandenį arba sultinį.
- Virkite apie 20 minučių kol žirniai bus visiškai minkšti.
- Rankiniu smulkintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės.
Reklama
Pastabos
Sriuba gaunasi labai skani ir tiršta.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!