Labai skani aviena, puikiai papildanti bet kokį garnyrą. Procesas yra gana paprastas, tačiau ėriena yra minkšta ir sultinga.

Troškinta aviena su morkomis
Dabar išduosiu jums paslaptį – aš niekada negaminau avienos! Taigi šį reikalą atidėjau geresniems laikams. Galiu drąsiai pasakyti, kad noriu daugiau gaminti šią mėsą bei būtinai išbandysiu kitus variantus.
Ingredientai
- 600 g Aviena
- 250 g Svogūnai
- ½ a.š. Druska
- 1 v.š. Augalinis aliejus
- ¼ l Raudonas vynas
- 1 a.š. Sultinio kubelis
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- 600 g Morkos
- 1 v.š. Sviestas
- 2 v.š. Petražolės - kapotos
Paruošimas
- Mėsą supjaustyti 2 cm storio gabaliukais.
- Svogūnus nulupti ir supjaustyti kubeliais.
- Nuluptą česnako skiltelę sutrinti grūstuvėliu su druska.
- Keptuve įkaitinti aliejų, suversti supjaustytą mėsą ir apkepinti, kol gražiai apskrus. Suberti supjaustytus svogūnus, sutrintą česnako skiltelę ir 2 min. pakepinti. Dažnai vartyti. Troškinį užpilti vynu ir užvirinti.
- Troškinį pagardinti sultinio milteliais, druska bei pipirais ir troškinti uždengtoje keptuvėje.
- Keptuvėje įkaitinti sviestą, suversti nuskustas ir supjaustytas morkas, šiek tiek apkepinti ir pasūdyti. Įpilti šlakelį vandens ir 25 min. patroškinti uždengtoje keptuvėje ant silpnos ugnies.
- Morkas suversti į keptuvę su mėsa. Prieš patiekiant troškinį pagardinti prieskoniais ir apibarstyti petražolėmis.
Pastabos
Įkaitusius riebalus pagardinti sutrupintais šalavijų lapeliais.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!