Receptai
Troškinta kalakutiena su daržovėmis
Publikuota:
Puikaus skonio sveikas patiekalas – tiesiog bomba! Kalakutiena, troškinta su daržovėmis, yra puikus karštas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Patiekalas tinka tiems, kurie stebi savo mitybą, nes jame yra dietinių ir sveikų produktų. Troškinimas leidžia išlaikyti maksimalias maistines medžiagas ingredientuose.
Troškinta kalakutiena su daržovėmis
Paruoštoms daržovėms ir mėsai leiskite pastovėti po dangčiu, tada išdėliokite patiekalą į lėkštes ir patiekite, jei norite, ant viršaus pabarstykite smulkintų šviežių žolelių.
Reklama
Ingredientai:
- 0,5 kg Kalakutienos filė
- 2 skiltelės Česnakai
- 3 vnt. Morkos
- Paprika
- 200 g Šparaginės pupelės - šaldytos
- Pomidorų padažas
- 3 v.š. Majonezas
- 100 ml Grietinėlė
- Vanduo - truputi
- Augalinis aliejus - truputi
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Mėsą iš vakaro supjausčiau gabaliukais, išvoliojau prieskoniuose, apšlaksčiau trupučiu aliejaus ir uždengus maistine plėvele padėjau į šaldytuvą.
- Išsiverdame šaldytas šparagines pupeles pasūdytame vandenyje. Paverdame apie 5 min., nukošiame.
- Į įkaitintą aliejų gilioje keptuvėje dedame supjaustytus česnakus. Pakepiname ir sudedame mėsą.
- Kai mėsa truputį apkepa, dedame supjaustytas daržoves, apvirtas šparagines pupeles, viską kepiname keleta minučių.
- Tada įpilame truputį vandens, keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname ant mažos ugnies.
- Kai daržovės jau bus minkštokos, bet ne per minkštos, pilame pomidorų padažą (aš jo pyliau daug, nes mums taip skaniau), dedame majonezą, pilame grietinėlę, sūdome, barstome pipirais ir gerai išmaišome.
- Patroškiname uždengę dar keleta minučių.
Reklama
Pastabos
Tiekiame su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkėliais. Na, buvo pasakiškai skanu.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!