Ši aluje troškinta kiaulienos šoninė su bulvių koše – tai kulinarinė kelionė atgal į senovės Vokietijos virtuvę. Lėtai virta kiaulienos šoninė, prisotinta sodraus alaus, čiobrelių ir paprikų skonio, tampa neįtikėtinai minkšta ir pilna gilumos. Šis patiekalas, derinamas su kreminės konsistencijos bulvių koše, pagardinta gaiviu krapų skoniu.

Aluje troškinta kiaulienos šoninė su bulvių koše
Troškinimo procesas užtikrina, kad kiaulienos šoninė būtų sultinga, o bulvių košė suteikia švelnumo. Alus ne tik suteikia mėsai sodraus skonio, bet ir sukuria gardų padažą, kuris sujungia visą patiekalą. Patiekite šį patiekalą jaukiai šeimos vakarienei arba kai norite nustebinti tradicinės vokiškos virtuvės skoniu.
Ingredientai
Šoninei:
- 1½ kg Šoninė - kiaulienos
- 400 ml Alus
- Augalinis aliejus - kepimui
- 3 vnt. Svogūnai
- 6 skiltelės Česnakai
- Čiobrelis - pagal skonį
- Malta paprika - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas
Paruoškite kiaulieną:
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros.
- Kiaulienos šoninę gausiai pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
- Įkaitinkite augalinį aliejų dideliame orkaitei atspariame puode ant vidutinės ugnies. Apkepkite kiaulienos šoninę iš visų pusių, tada išimkite ir atidėkite į šalį.
- Į tą patį puodą sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir smulkintą česnaką. Kepkite, kol svogūnai suminkštės ir taps auksinės spalvos.
- Grąžinkite kiaulienos šoninę į puodą, pabarstykite čiobreliais ir paprikomis ir užpilkite alumi.
- Uždenkite puodą dangčiu ir pašaukite į orkaitę. Kiaulienos šoninę troškinkite 2-3 valandas arba kol mėsa suminkštės.
Paruoškite bulvių košę:
- Kol šoninė troškinasi, paruoškite bulvių košę. Bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (apie 15-20 min.).
- Nupilkite vandenį, kuriame virė bulvės. Supilkite pieną, sviestą ir druską, tada sutrinkite iki vientisos kreminės masės.
- Įmaišykite susmulkintų krapų, kad būtų gaivus žolelių skonis.
Patiekite:
- Išimkite kiaulienos šoninę iš orkaitės ir prieš patiekiant leiskite jai kelias minutes pailsėti.
- Minkštą kiaulienos šoninę patiekite kartu su gausiu glėbiu bulvių košės, o ant viršaus užlašinkite šiek tiek troškinio skysčio, kad būtų daugiau puikaus skonio.
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
Ar galiu naudoti kitą kiaulienos dalį? Taip, galima naudoti kiaulienos mentę arba nugarinę, tačiau kepimo laikas gali skirtis. Ką galima patiekti su šiuo patiekalu? Raugintų kopūstų arba lengvų žalių salotų garnyras puikiai papildytų turtingą kiaulienos šoninės skonį. Ar galima pakeisti alų? Jei nenorite naudoti alaus, galite pakeisti vištienos arba jautienos sultiniu. Skonis bus kitoks, bet vis tiek skanus.Maistinė vertė
Kalorijos: 650kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 45gNatris: 800mgSkaidulos: 4gCukrus: 4g

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!