Mažoji Azija laikoma marmelado gimtine. Iš ten pirmą kartą po kryžiaus žygių jis buvo atvežtas į Europos šalis, kur išplito labiausiai. Po šimtmečių jis laikomas tradiciniu britų virtuvės desertu.

Desertas be želatinos ir kepimo
Paprastas receptas: pienas ir vaisiai. Skanus ir sveikas desertas be želatinos ir kepimo.
Ingredientai
- 4 vnt. Mandarinai
- 2 vnt. Kiviai
- 2 vnt. Persimonai
- 1 vnt. Greipfrutai
- 2 vnt. Obuoliai
- 1 vnt. Bananai
- 50 ml. Vanduo
- 150 ml. Pienas
- 200 g Kondensuotas pienas
- 8 g Agar agaras
Paruošimas
- Pirmiausia reikia nulupti vaisius. Kivius ir bananus supjaustykite nedideliais žiedeliais, greipfruto skilteles nulupkite, kad liktų tik minkštimas, ir susmulkinkite. Persimonus ir obuolius supjaustykite nedideliais griežinėliais.
- Į 1,5 litro formą įdėkite pusę vaisiaus per visą paviršių, kad šonai ir dugnas būtų uždengti.
- Puode ant vidutinės ugnies pakaitinkite agarą kartu su vandeniu. Po 3 minučių į vandens pagrindą supilkite pieną, o tada kondensuotą pieną. Sumaišykite ingredientus ir virkite porą minučių.
- Agarą nukelkite nuo viryklės, į mišinį įpilkite grietinės ir likusios pusės vaisiaus, vėl gerai išmaišykite.
- Supilkite mišinį į formą ir padėkite į šaldytuvą, kol visiškai sukietės.
- Šį desertą galima pavadinti sveika alternatyva įprastiems pyragams. Tai apima įvairius šviežius vaisius, kuriuose yra naudingų vitaminų.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!