Mus rasite
Varškės spurgytės su traškia plutele

Receptai

Varškės spurgytės su traškia plutele – receptas niekada nenuvylė

Kuo šis receptas geras?

  • Greitai paruošiama – nereikia ilgai minkyti ar laukti tešlos pakilimo.
  • Maistingas desertas – varškė suteikia baltymų, reikalingų organizmui.
  • Trašku ir minkšta vienu metu – spurgytės išorėje traškios, o viduje – purus varškės įdaras.
  • Galima keisti ingredientus – puikiai tiks su įvairiais priedais, pavyzdžiui, cinamonu ar vanile.
  • Tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems – saldus ir sotus užkandis prie arbatos ar kavos.
Varškės spurgytės su traškia plutele

Varškės spurgytės su traškia plutele - receptas niekada nenuvylė

Karolina Puodžiūtė
Šios spurgytės – puikus desertas. Jų paslaptis – prieš kepimą tešla apvoliojama manų kruopose, kurios sukuria ypatingą plutelę.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes
Virimo laikas 15 minutes
Bendras laikas 45 minutes
Kategorija Desertai, Spurgos
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

Paruoškite tešlą:

  • Varškę, cukrų, kiaušinį ir grietinę sutrinkite šakute iki vientisos masės. Įberkite sodą ir palaipsniui suberkite miltus, minkydami minkštą tešlą. Jei reikia, miltų gali prireikti daugiau ar mažiau.

Leiskite tešlai pailsėti:

  • Uždenkite dubenį švariu rankšluosčiu ir palikite kambario temperatūroje 30 minučių.

Suformuokite spurgytes:

  • Tešlą padalykite į mažus vienodus gabalėlius ir suformuokite rutuliukus. Kiekvieną apvoliokite manų kruopose.

Kepkite spurgytes:

  • Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų. Spurgytes kepkite porcijomis, kol taps auksinės spalvos. Kepimo metu kartkartėmis apverskite, kad apskrustų tolygiai.

Patiekite:

  • Iškepusias spurgytes išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra.

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  • Ar galima kepti orkaitėje vietoje kepimo aliejuje? Taip, galite kepti 180 °C temperatūroje apie 20 minučių, tačiau išorė nebus tokia traški kaip kepant aliejuje.
  • Kokią varškę geriausia naudoti? Geriausiai tinka vidutinio riebumo varškė (apie 9 %), bet galite naudoti ir liesą ar riebesnę.
  • Ar galima naudoti kepimo miltelius vietoje sodos? Taip, kepimo miltelius galite naudoti vietoje sodos, bet reikės 1 arb. šaukštelio.
  • Ar galima dėti priedų į tešlą? Žinoma! Galite pridėti vanilės, citrinos žievelės ar net razinų.
  • Kaip ilgai spurgytės išlieka šviežios? Geriausia jas valgyti tą pačią dieną, bet sandarioje dėžutėje galima laikyti iki 2 dienų.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Taip pat pasigaminkite:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų