Orkaitėje troškinta vištiena su grybais ir spirgučiais.

Vištienos šlaunelės grybų ir grietinėlės padaže
Siūlau dar vieną paprastą vištienos variantą – su grybais ir spirgučiais. Vištiena paruošiama labai greitai ir gaunasi labai švelni, sultinga ir kvapni.

Įrankiai
Ingredientai
- 8 vnt. Vištienos šlaunelės
- 1 vnt. Svogūnai
- 200 g Šoninė - spirgučiams
- 200 g Grybai - (tiks bet kokie – pievagrybiai, šilbaravykiai, baravykai, voveraitės ir pan.)
- 600 ml Grybų sultinys
- 200 ml Grietinėlė - riebi
- Augalinis aliejus - kepimui
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas
- Ant vidutinės – aukštos ugnies įkaitinkite puodą ar gilią keptuvę ir įpilkite truputį aliejaus.
- Sudėkite šlauneles ir apkepkite. Kai apskrus viena pusė, apverskite ir apkepkite kitą.
- Apkepintas šlauneles išimkite iš puodo ir nupilkite riebalus, kurie išsiskyrė bekepant.
- Į tą patį puodą įpilkite truputį aliejaus, sudėkite susmulkintą svogūną ir šoninę. Kepkite apie 3-5 minutes, arba kol šoninė apkeps, o svogūnai suminkštės.
- Sudėkite supjaustytus grybus ir kepkite dar porą minučių.
- Sudėkite apkeptas vištienos šlauneles, supilkite grybų sultinį ir grietinėlę.
- Uždenkite ir troškinkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
Pastabos
Patiekite, kol patiekalas dar karštas. Sultinga vištiena ir aromatingas kreminis padažas su grybais – skanaus!

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!