
Vištienos sparneliai kepti keptuvėje
Aštrus ir lipnus. Dingsta nuo stalo kaip saulėgražos! Pagaminama greitai ir paprastai.
Ingredientai
- 1 kg Vištų sparneliai
- 5 v.š. Augalinis aliejus
- 1 v.š. Imbieras - tarkuotas
- 4 skiltelės Česnakai
- ½ vnt. Čili pipiras
- 1 v.š. Medus
- 2 vnt. Apelsinų sultys
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas
- Vištienos sparnelius nuplaukite, nusausinkite, pagal skonį druskos ir pipirų.
- Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite, apkepkite sparnelius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Iškepusius sparnelius išimkite iš keptuvės į atskirą dubenį.
- Į tą pačią keptuvę suberkite tarkuotą imbierą, smulkintą česnaką ir čili pipirą ir maišydami pakepinkite pusę minutės.
- Įdėkite vištienos sparnelius atgal, įpilkite medaus, apelsinų sulčių ir, jei norite, įberkite druskos ir pipirų.
- Viską užvirkite, uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite 15 minučių.
- Tada atidarykite dangtį ir visas sultis išgarinkite ant maksimalios ugnies, karamelizuodami sparnelius. Nuolat maišykite, kad nesudegtų dugnas.
- Patiekite apibarstę žaliais svogūnais.
Video


Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!