Kurią čia dieną paskambinau draugei ir paprašiau paskinti jos anytos šiltnamyje žalių pomidorų kilogramą. Ji sutiko. Praėjo pora dienų.
Draugė skambina:
Norėjau pasitikslinti tau reikia žalios rūšies pomidorų ar tiesiog neprinokusių pomidorų?
Čia dabar jau aš susimąsčiau:
Ar būna tokių, žaliųjų, pomidorų?.

Žalių pomidorų ir obuolių čatnis

Ingredientai
- 1 kg Pomidorai - tinka TIK neprinokę
- ½ kg Obuoliai - kieti
- 2 vnt. Svogūnai
- 2 vnt. Čili pipiras - džiovintas
- 200 g Razinos
- 100 g Imbieras
- 1 vnt. Apelsinai - reikalinga žievelė
- 2 v.š. Garstyčios - geltonų garstyčių grūdelių
- 1 v.š. Garstyčios - juodų garstyčių grūdelių
- 250 ml Obuolių actas
- 200 g Rudasis cukrus
- 2 v.š. Kardamonas - maltas
Paruošimas
- Paruoškime pomidorų ir obuolių čatnį žiemai.
- Pomidorus ir obuolius supjaustome nemažais gabaliukais.
- Čili (be sėklų) sukarpom labai smulkiai, svogūną bei apelsino žievelę irgi susmulkinam.
- Imbiero cukatus sukapojame kuo mažesniais gabaliukais. Viską dedam į didoką puodą. Jei atrodo, kad skysčio per mažai, galim įpilti 100 – 200 ml vandens.
- Užverdam. Sumažiname ugnį, kad viskas tik lėtai burbuliuotų.
- Retsykiais pamaišydami verdam 45 minutes, kol masė pasidarys panaši į tirštą džemą.
- Ataušiname, supilstome į sterilius stiklainiukus.
Pastabos
