Sužinosite: kodėl avokadai nesunoksta ant medžio. Kaip paspartinti avokado nokimą.
Avokadai pastaruoju metu tapo itin populiarūs. Tačiau dažnai nutinka taip, kad jie būna per kieti, kai reikia juos naudoti. Norint išvengti ilgo laukimo, yra patikrintas būdas, kuris leidžia avokadui sunokti vos per 24 valandas.
Kodėl avokadai nesunoksta iš karto?
Avokadai nesunoksta ant medžio – jiems būtina būti nuskintiems, kad pradėtų nokimo procesą. Tai vyksta dėl etileno – hormono, kurį natūraliai išskiria avokadai ir kiti vaisiai.

Kaip paspartinti avokado nokimą?
Ekspertai iš BBC Good Food teigia, kad etilenas atlieka pagrindinį vaidmenį nokimo procese. Greičiausias būdas – įdėti avokadą į popierinį arba medžiaginį maišelį kartu su bananu. Bananuose yra daug etileno, todėl jie pagreitina avokado nokimą.
Veiksmai:
- Įdėkite avokadą ir bananą į popierinį maišelį.
- Palikite 24 valandoms.
- Patikrinkite vaisiaus minkštumą – jei jis vis dar kietas, palikite dar vienai dienai.

Jei neturite banano, jį galima pakeisti obuoliu, tačiau obuoliai išskiria mažiau etileno, tad nokimo procesas gali užtrukti ilgiau.
Ką daryti, jei avokadas jau perpjautas, bet dar kietas?
Jei jau perpjovėte avokadą, bet jis vis dar per kietas, jį galima išgelbėti keliais būdais:
- Apvyniokite abi puses kartu su kauliuku maistine plėvele ir palikite nokti.
- Kepkite orkaitėje 90°C temperatūroje apie 10 minučių – tai suminkštins minkštimą.
- Jei avokadas per kietas pjaustymui, panaudokite jį padažui ar kokteiliui.
Kai avokadas sunoksta, jis išsilaikys apie dvi dienas kambario temperatūroje arba iki keturių–penkių dienų šaldytuve.
Pasigaminkite: