Mus rasite
Paruoštas bulvių apkepas su kumpiu ir šonine

Receptai

Bulvių apkepas su kumpiu ir šonine – nustebins išraiškingu skoniu

Kuo šis receptas geras?

  • Sotus ir maistingas – puikiai tinka pietums ar vakarienei.
  • Paprastas paruošimas – nereikia sudėtingų įgūdžių ar retų ingredientų.
  • Tinka visai šeimai – patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
  • Baltymų šaltinis – dėka kumpio, šoninės ir sūrio.
  • Galimybė improvizuoti – vietoj kumpio galite naudoti dešrą ar rūkytą dešrelę.
Paruoštas bulvių apkepas su kumpiu ir šonine

Bulvių apkepas su kumpiu ir šonine – nustebins išraiškingu skoniu

Karolina Puodžiūtė
Šis sotus bulvių apkepas su kumpiu, šonine, sūriu ir švelniu garstyčių padažu – puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Jis ne tik lengvai pagaminamas, bet ir labai skanus!
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes
Virimo laikas 50 minutes
Bendras laikas 1 hour 20 minutes
Porcijos 5 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

Paruoškite bulves:

  • Nulupkite bulves ir supjaustykite jas plonais griežinėliais. Virkite apie 5 minutes, tada nupilkite vandenį.

Supjaustykite ingredientus:

  • Smulkiai supjaustykite svogūną, šoninę ir kumpį. Česnaką sukapokite. Sūrį sutarkuokite.

Paruoškite padažą:

  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. Apkepkite svogūną, kol suminkštės, tada sudėkite česnaką ir kepkite dar 30 sekundžių.

Sutirštinkite padažą:

  • Sudėkite miltus, druską, pipirus ir garstyčias. Nuolat maišydami kepkite apie 1 minutę. Sumažinkite ugnį ir plona srovele pilkite pieną, maišydami, kol padažas sutirštės. Virkite dar 5 minutes.

Sluoksniuokite apkepą:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą patepkite sviestu. Dėkite sluoksnį bulvių, apibarstykite kumpiu ir šonine, tada užpilkite dalį padažo. Kartokite sluoksnius.

Kepkite apkepą:

  • Uždenkite formą folija ir kepkite 30 minučių. Tuomet nuimkite foliją, pabarstykite sūriu ir kepkite dar 10–15 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Skanaus! 😊

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galiu naudoti kitą sūrį vietoj mocarelos? Taip! Tiks čederis, goudos ar net fermentinis sūris.
  2. Ar šį apkepą galima paruošti iš anksto? Žinoma, galite jį paruošti iš vakaro ir pašauti į orkaitę prieš pat patiekiant.
  3. Ar galima šį apkepą laikyti šaldytuve? Taip, jis puikiai laikysis šaldytuve iki 3 dienų.
  4. Kaip patiekti šį patiekalą? Patiekite su šviežiomis daržovėmis arba marinuotais agurkais.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Taip pat pasigaminkite:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų