Kaip aš mėgstu cukinijų blynus! Stengiuosi gaminti kuo įvairius variantus. Vieni iš mano mėgstamiausių yra su bulvėmis! Bulvių ir cukinijų blynai yra labai sotūs. Galiu drąsiai teigti, kad tai yra visaverčiai pusryčiai ar popietės užkandis. Čia yra kur klaidžioti nes galima eksperimentuoti su prieskoniais, vietoj petražolių dėti krapų ar kitų žolelių, taip pat dar galite įdėti česnako.
Paruoškime visus reikalingus ingredientus cukinijų ir bulvių blynams gaminti.

Bulvių ir cukinijų blynai
Paruoškime visus reikalingus ingredientus cukinijų ir bulvių blynams gaminti.
Ingredientai
- 1 vnt. Cukinijos
- 2 vnt. Bulvės
- 1 vnt. Svogūnai
- 2 skiltelės Česnakai
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 3 v.š. Kvietiniai miltai
- ½ kekės Petražolės
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejus - kepimui
Paruošimas
- Cukiniją sutarkuokite vidutine tarka, palikite 10 minučių, tada nupilkite sulčių perteklių ir lengvai išspauskite tarkį. Taip padarius į cukinijas nereikės berti daug miltų.
- Smulkiai supjaustykite svogūną, petražoles ir česnaką.
- Viską sumaišykite kartu su cukinijomis.
- Bulves sutarkuokite ta pačia tarka kaip ir cukiniją ir suberkite į dubenį.
- Sumaišykite daržovių masę, įmuškite kiaušinį, sudėkite miltus ir pipirus.
- Dar kartą išmaišykite ir tik tada įberkite druskos.
- Iš karto pradėkite kepti blynus. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų. Masę šaukštu dėkite į įkaitintą aliejų.
- Kai apačia paruduos, apverskite ir apkepkite kitą pusę.
- Blynelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad visi riebalų pertekliai susigertų.
Pastabos
Skanius cukinijų ir bulvių blynus galite patiekti su grietine arba grietinės ir česnako padažu. Jei mėgstate, galite valgyti su majonezu. Skanaus!
Maistinė vertė
Kalorijos: 72kcal

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!