
Grybų troškinys su kopūstais žiemai be sterilizacijos
Šį receptą naudoju jau keletą metų. Be to, kad ir kiek pagaminčiau šio troškinio, jo visada neužtenka žiemos sezonui. Grybų troškinys su kopūstais – universalus patiekalas, kurį galima patiekti šaltą arba dėti į sriubas ir šiltus troškinius. Išbandykite, jums tikrai patiks!
Ingredientai
- 1½ kg Kopūstai
- 800 g Grybai
- 500 g Morkos
- 300 g Svogūnai
- 60 ml Augalinis aliejus
- 50 ml Actas
- 100 g Pomidorų pasta
- 7 vnt. Juodieji pipirai - žirneliais
- 3 vnt. Lauro lapas
- 50 g Cukrus
- 70 g Druska
- 200 ml Vanduo
Paruošimas
- Grybus, kopūstus ir nuvalytus svogūnus susmulkinkite. Morkas sutarkuokite.
- Svogūnus ir morkas pakepinkite aliejuje 5 minutes.
- Sudėkite kopūstą ir troškinkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
- Atskirai pakepkite grybus 7-10 minučių.
- Daržoves ir grybus sumaišykite dideliame puode.
- Suberkite prieskonius, cukrų, druską ir įpilkite vandens, sumaišytą su pomidorų pasta.
- Troškinkite 20 minučių, supilkite actą ir nedelsdami nukelkite nuo ugnies.
- Sudėkite troškinį į švarius, sausus stiklainius ir užsukite.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!