Receptai
Kepta lydeka su svogūnų – voveraičių garnyru
Lydekos kepsneliai su svogūnų – voveraičių garnyru , kaip tik šio vasariško sezono patiekalas. Lydekos išneršusios laksto po ežerus alkanos, o miškuose jau galima rasti šviežutėlių voveraičių, tad belieka tik svogūnai ir morkos, pastarųjų taip pat yra į valias tiek šviežių, tiek iš praeito derliaus.
Lydekos kepsneliai mano galvoje gimė po mano draugės įdėjos ir degustacijos, kai ji iškepė karpį. Patį skaniausią karpį, kokį esu valgiusi. Pasirodo paslaptis maža, bet ypatingai svarbi. Čia tam, kad nuimti žuvies kvapą. Aišku, kaulų tokiu būdu neišrinksi, bet žuvies aromatą sumaloninti tikrai padeda. Taigi, ta paslaptis, o gal net ne paslaptis – majonezas. Tereikia juo ištepti lydekos gabalėlius, pabarstyti norimais prieskoniais. Palaikyti 2-4 valandas ir kai iškepsite, net nejausite jokio papiktinto lydekos kvapo, o tuo pačiu ir žuvis pasimarinuos, bus sultingesnė.
Keptos lydekos receptas
Ingredientai:
- 2 vnt. Lydeka
- 2 v.š. Majonezas
- ½ a.š. Juodieji pipirai
- ½ a.š. Krapai - džiovinti arba švieži
- ½ Petražolės - džiovintos arba šviežios
- Druska - pagal skonį
- 4 v.š. Migdolai - malti
Garnyrui
- 2 vnt. Svogūnai
- 1 vnt. Morkos
- 300 g Voveraitės
- Augalinis aliejus
- Druska - pagal skonį
- 2 vnt. Lauro lapas
Paruošimas:
- Išdorokite lydeką, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Ištrinkite majonezo, druskos ir prieskoninių žolelių su maltais juodais pipirais mišiniu. Palikite mažiausiai 2 valandoms marinuotis. Maniškė marinavosi 4.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, kiekvieną išsimarinavusį lydekos gabalėlį apvoliokite migdolų miltuose ir kepkite, kol gražiai apskrus.
- Svogūnus supjaustykite riekelėmis, morkas sutarkuokite burokine tarka, voveraites nuvalykite nuo žemių ir jeigu jos didelės, supjaustykite.
- Įkaitinkite keptuvėje aliejų, suberkite svogūnus, apkepkite. Sudėkite morkas, išmaišykite, kepkite apie 3 minutes. Suberkite voveraites. Kepkite pamaišydami apie 7 minutes.
- Pateikite prie lydekos kaip garnyrą.