Visai neseniai man atrodė, jog visas pasaulis buvo nusistatęs prieš mane. Na, ne prieš mane, o apskritai. Tada erzindavo viskas, kas yra pikta, negera, nešvaru, bereikšmiška. Priežasčių nesidžiaugti buvo galima atrasti ant kiekvieno kampo. Tada vaikštinėjau kažkur prekybos centre po indų skyrių ir pagalvojau sau: “Na ir gerai, gyvensiu su šituo tamsos debesiu man virš galvos, jei jau taip lemta”. Tada, iškart po šios minties, kilstelėjau akis – vitrinoje stūksojo keptuvė, puodas ar dar kažkas, ant ko etiketės buvo parašyta: “Enjoy Your Life” (liet. Džiaukis gyvenimu).

Kepti ryžiai su traškiom daržovėm
Ingredientai
- 1 stiklinė Ryžiai - ilgagrūdžiai
- 1 vnt. Svogūnai
- ½ vnt. Cukinijos
- ½ vnt. Paprika
- 2 vnt. Morkos
- 1 vnt. Brokoliai
- 1 vnt. Kiaušiniai
- Alyvuogių aliejus - šlakelis
- 100 g Kefyras - arba grietinė
- Karis - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
Paruošimas
- Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje. Daržoves švariai nuplaukite. Morkas nuskuskite. Morkas, cukiniją bei papriką supjaustykite nedideliais kubeliais, brokolius atskirkite, o svogūną susmulkinkite.
- Ketuvėje įkaitinkite šlakelį alyvų aliejaus ir įmuškite kiaušinį, apkepinkite jį susmulkindami mentele. Sudėkite ir apkepinkite visas daržoves, kol morkos suminkštės šiek tiek. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Supilkite išvirtus ryžius, įberkite kario prieskonių (aš tai šitų nepagailiu), įpilkite kefyro arba grietinės ir viską išmaišykite. pakaitinkite ant ugnies dar bent dešimt minučių. Paragaukite, ar nieko netrūksta ir patiekite ant stalo. Jei norite, galite dar apibarstyt sezamo sėklomis, skanaus!
