Mus rasite
Keptų paprikų salotų receptas
Keptų paprikų salotų receptas @būvis.lt

Receptai

Keptų paprikų salotos

Keptų paprikų salotos – tiks prie bet kurio patiekalo, faktas. Svarbu nepatingėti ir iškepti jas skirtingų rūšių. Galima kepti ne tik paprikas, bet ir pipirus ar čiles. O svarbiausia reikia kepti kartu, kad sultys susimaišytų ir skirtingi paprikiniai/pipiriniai skoniai susigertų ir salotos būtų dar įspūdingesnės.

Keptų paprikų salotos

Keptų paprikų salotų receptas

Karolina Puodžiūtė
Keptų paprikų salotas galima valgyti tiesiog vienas ar šiek tiek paskaninus tunu, ančiuviais ar tiesiog užsidėjus ant ciabatos ar kitos baltos duonos ir mėgautis su kompanija prie vyno taurės. Tačiau galima valgyti tiesiog kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies. Arba pagaminti fantastišką trintą paprikų sriubą, kurios skoniui tikrai nebus abejingų.
Kitaip sakant, paprikos – labai universalios daržovės, kurias puikiai galima valgyti žalias, keptas, blanširuotas, marinuotas, konservuotas ar farširuotas. Aš dažnai jas vienaip ar kitaip gaminu. O rudenį, kai būna jų didžiausias derlius, prisidžiovinu ( bet apie tai bus atskiras receptas, kad atsargas sunaudoti skaniai ir talpiai  Žodžiu, priliaupsinau aš čia tas paprikas į valias ! Bet pastarosios, keptų paprikų salotos, buvo pagamintos buvo pagamintos prie grilintos skumbrės, kurios receptą visai neseniai aprašiau, nes kaip tik turime patį griliaus sezono įkarštį. Taigi, raitojamės rankoves ir pirmyn!
3 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Papildomas laikas25 minutes
Bendras laikas 1 hour 10 minutes

Įrankiai

Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Į skardą sudėkite paprikas ir pipirus. Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 30min.
  • Iškepus, šiek tiek atvėsinus, sudėkite į maišelį ar kitą indą, kad uždarius sandariai atvėstų iki galo.
  • Nulupkite paprikų ir pipirų odeles.
  • Supjaustykite paprikas ketvirčiais.
  • Susidariusias sultis nupilkite į atskirą indą. Sultis sumaišykite su sūdytais kaparėliais, pipirais, citrinos sultimis, šlakeliu alyvuogių aliejaus.
  • Sudėkite supjaustytas paprikas į serviravimo lėkštę, užliekite padažu.
  • Gausiai pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir plonai raikytais saldžiųjų baltų svogūnų pusžiedžiais.
  • Palikite 20min. skoniams susigerti. Skanaus!!!
    Keptų paprikų salotos
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų