Beveik visi mėgsta skanią silkę. Tai universalus užkandis ant bet kurio šventinio stalo. Noriu pasidalinti marinuotos silkės pomidorų padaže receptu. Mano nuomone, tai vienas geriausių silkės marinavimo receptų.

Marinuotos silkės receptas pomidorų padaže
Šios žuvies skonis yra labai subalansuotas, šiek tiek pikantiškas ir patinkantis daugeliui. Paruošti šią marinuotą silkę nėra sunku. Produktai yra patys paprasčiausi ir prieinamiausi. Noriu atkreipti jūsų dėmesį į tai, kad recepte naudojama šaldyta nesūdyta silkė.
Ingredientai:
- 2 vnt Silkė - šviežiai šaldyta
- 1 v.š. Pomidorų pasta
- 3 vnt. Svogūnai
- 1 v.š. Druska
- 1 v.š. Cukrus
- 40 ml Actas - 9%
- 100 ml Augalinis aliejus
Paruošimas:
- Dvi nesūdytas silkes išvalome nuo vidurių, kaulų ir odos. Išvalytą filė supjaustykite porcijomis.
- Tris vidutinio dydžio svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Imame indus, kuriuose marinuosime silkę. Sluoksniais sudėkite smulkintą svogūną ir silkės gabalėlius.
- Dabar paruošime marinatą. Į puodą supilkite 40 ml 9% stalo acto, 100 ml saulėgrąžų aliejaus, įdėkite 1 v.š. cukraus, 1 v.š. druskos ir įpilkite pomidorų pastos.
- Marinatą dėkite ant ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Kai tik marinatas pradeda virti, nukelkite jį nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
- Paruoštą silkę ir svogūnus užpilkite atvėsusiu marinatu. Indą su silke uždenkite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą apie 12 valandų. Po 12 valandų galima patiekti marinuotą silkę.
Pastabos
Silkė gavosi labai skani, o būtent pomidorų pastos derinys su šia žuvimi sukuria malonų pikantišką skonį. Būtinai paruoškite šią marinuotą silkę, nepasigailėsite.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!