Mus rasite
Saldūs sausainiai su aviečių įdaru
Iškepti sausainiai su aviečių įdaru

Receptai

Saldūs sausainiai su aviečių įdaru

 

Saldūs sausainiai su aviečių įdaru

Saldūs sausainiai su aviečių įdaru

Karolina Puodžiūtė
Šie sausainiai – tikra klasika, kurią verta išsikepti, kai norisi prie arbatos ar kavos pridėti šiek tiek saldumo. Purūs, traškūs ir su skaniu aviečių įdaru – jie tinka ne tik šeimos vakarui, bet ir šventiniam stalui. Paprasta gaminti, bet be galo gardu – nustebinkite savo artimuosius šiuo skanėstu!
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 40 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Bendras laikas 1 hour
Kategorija Sausainiai
Porcijos 48 vienetai
Alergenai
Glitimo turintys javai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Sviestą supjaustykite gabalėliais, sudėkite į dubenį ir ištirpinkite naudojant vandens vonelę, nuolat maišydami, kol sviestas visiškai ištirps (neperkaitinkite).
  • Į ištirpintą sviestą supilkite grietinę ir gerai išmaišykite.
  • Sodą nugesinkite actu ir supilkite į mišinį.
  • Palaipsniui suberkite miltus, maišykite, kol tešla taps minkšta ir elastinga.
  • Užminkytą tešlą padalinkite į 6 dalis.
  • Kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į apvalų blyną, stalą pabarstę trupučiu miltų.
  • Iškočiotą tešlos lakštą padalinkite į 8 trikampius.
  • Ant kiekvieno trikampio uždėkite šiek tiek uogienės ir susukite.
  • Susuktus sausainius apvoliokite cukruje ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  • Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol rogalikai gražiai paruduos.
    Patiekite su mėgstama arbata ar kava. Skanaus! 😊
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  • Ar galima naudoti kitokį įdarą? Taip, vietoj aviečių uogienės galite naudoti slyvų, obuolių ar net šokoladinį kremą – pagal savo skonį.
  • Ar galima vietoj sviesto naudoti margariną? Taip, margarinas tinka, tačiau sviestas suteikia švelnesnį skonį.
  • Kaip išlaikyti sausainius traškius? Laikykite juos sandariame inde kambario temperatūroje. Jei sausainiai sudrėko, galite trumpai pašildyti orkaitėje.
  • Ar galima tešlą pasiruošti iš anksto? Taip, tešlą galite paruošti iš vakaro ir laikyti šaldytuve. Prieš gaminant leiskite jai sušilti iki kambario temperatūros.
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Daugiau sausainių:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų