Receptai
Salotos su pupelėmis, paprikomis ir morkomis žiemai
Publikuota:
Pupelės yra labai naudingos žmogaus organizmui. Jos yra puikus baltymų, skaidulų, bei sudėtinių angliavandenių šaltinis. Pupelėse gausu vitaminų ir mineralų.
Salotos su pupelėmis, paprikomis ir morkomis žiemai
Česnakai ir čili pipirai salotoms suteikia malonios pikantiškos natos.
Reklama
Ingredientai:
- 500 g Raudonos pupelės
- 1 kg Pomidorai
- 250 g Paprika
- 250 g Svogūnai
- 300 g Morkos
- ½ vnt. Čili pipiras
- 12 skiltelių Česnakai
- 130 ml Augalinis aliejus
- 1 kekė Petražolės
- 50 g Cukrus
- ¾ v.š. Druska
- 1 a.š. Actas
Paruošimas:
- Iš anksto pamirkykite pupeles 10-12 valandų. Vandenį nupilkite, įpilkite švaraus vandens ir virkite, kol pupelės išvirs. Jokiu būdu nepervirti.
- Pomidorus ir papriką supjaustykite mažais gabalėliais, o svogūnus ir čili – mažesniais gabalėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Įkaitinkite aliejų puode arba gilioje keptuvėje. Lengvai pakepinkite svogūną, suberkite morkas ir pakepinkite kelias minutes.
- Suberkite paprikas ir maišydami pakepinkite kelias minutes. Sudėkite pomidorus ir troškinkite, kol išsiskirs jų sultys.
- Įpilkite cukraus ir druskos. Suberkite pupeles, išmaišykite. Virkite 20-30 minučių ant vidutinės ugnies.
- Smulkiai supjaustykite česnaką ir petražoles ir suberkite į salotas, supilkite acto esenciją. Po 5 minučių nukelkite nuo ugnies.
- Sudėkite salotas į sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Atvėsus laikyti vėsioje vietoje.
Reklama
Pastabos
- Vitaminai: B1 (tiaminas), B6, folio rūgštis.
- Mineralai: geležis, magnis, kalis, cinkas.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!