Receptai
Sūdytos karamelės tinginys
Publikuota:
Sūdytos karamelės tinginio receptas
Pamenu, gyvendama Škotijoje, retkarčiais kolegoms, draugams ar pan. pagamindavau kažką lietuviško ar man bent jau įprasto, o jiems dar negirdėto. Šiaip dėl įdomumo. Pavadinimai buvo smagiausia dalis, pvz. varškės pyragas pramintas buvo lithuanian cheesecake ir nieko pakeist negalėjau! Prilipo labai. O bet tinginys kaip? “Biscuit cake“? Kažkur dar google’indama radau ir tokį kaip “Lazy man’s cake“. Ar yra koks oficialus pavadinimas angliškai, kažin?Ir neeee, tai nėra pats didžiausias kulinarinis šedevras ir, tikriausiai, pusę iš mūsų gal net ir užsimerkę tą tinginį padarytu. Bet šįkart ne apie tai, dalinuos vardan gražių prisiminimų, nostalgijos ir sweet and salty yra pati geriausia kombinacija ever!
Įrankiai
Kepimo forma
Reklama
Ingredientai:
- 360 g Sausainiai - gaidelis
- 1 skardinė Kondensuotas pienas - karamelizuotas
- 200 g Sviestas
- ½ a.š. Druska
- 100 g Žemės riešutai - skrudinti
- 50 g Šokoladas
- 1 v.š. Augalinis aliejus - neutralus
Paruošimas:
- Sausainius susmulkinti kąsnio dydžio gabalėliais.
- Ant silpnos kaitros sviestą ir šokoladą ištirpinti su kondensuotu karamelizuotu pienu iki vientisos masės, suberti druską ir maišyti, kol nesijaus druskos kristalų.
- Sausainius sumaišyti su karamelizuoto pieno ir sviesto mišiniu bei skrudintais žemės riešutais. Viską sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą, tolygiai paskirstyti ir suslėgti. Statyti į šaldytuvą 3-4 h. arba per naktį, kol sustings.
- Papuošimui – šokoladą ištirpinti su aliejumi garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje iki vientisos, žvilgančios masės.
- Sustingusį tinginį išimti iš formos, ant viršaus tolygiai užpilti šokoladą. Viršų papuošti skrudintais žemės riešutais ir statyti atgal į šaldytuvą dar pusvalandžiui ar valandai, kol šokoladas sustings.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!