Mus rasite
Lavašas, sultinga vištiena ir traški plutelė
Lavašas, sultinga vištiena ir traški plutelė

Receptai

Traškūs lavašo suktinukai su vištiena

Kuo šis receptas man patinka?

  • Greitai paruošiama – visas procesas trunka apie 30 minučių.
  • Sotus ir maistingas – vištiena suteikia baltymų, o sūris – kalcio.
  • Traškus ir aromatingas – lavašas iškepa su puikia plutele, o prieskoniais pagardinta vištiena suteikian išskirtinį skonį.
  • Lengvai pritaikoma – galima pridėti mėgstamų prieskonių ar pakeisti įdarą.
  • Puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei – arba valgyti tiek karštą, tiek šaltą.
Lavašas, sultinga vištiena ir traški plutelė

Traškūs lavašo suktinukai su vištiena

Karolina Puodžiūtė
Lavašas, sultinga vištiena ir traški plutelė – trys elementai, kurie šį patiekalą pavers tikra vakarienės ar pietų puošmena. Tai greitai ir lengvai pagaminamas užkandis, kurį mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Puikus sprendimas, kai norisi kažko skanaus be didelių pastangų!
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Virimo laikas 15 minutes
Bendras laikas 30 minutes
Kategorija Užkandžiai
Porcijos 3 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

Vištienos paruošimas:

  • Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis, o svogūną – pusžiedžiais.

Mėsos kepimas:

  • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir suberkite vištieną bei svogūnus. Paskaninkite druska ir pipirais. Kepkite 5–7 minutes, kol mėsa taps auksinės spalvos.

Įdaro paruošimas:

  • Keptą vištieną su svogūnais sudėkite į dubenį. Įdėkite grietinę, smulkintas petražoles ir viską gerai išmaišykite.

Suktinukų formavimas:

  • Ant lavašo paskleiskite paruoštą įdarą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir susukite į tvirtus suktinukus, užlenkdami kraštus, kad įdaras neiškristų.

Paniravimas:

  • Kiekvieną suktinuką pamirkykite plaktuose kiaušiniuose, apvoliokite džiūvėsėliuose ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

Kepimas:

  • Suktinukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai apskrus.

Video

YouTube player

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  • Ar galima kepti keptuvėje vietoje orkaitės? Taip, galima kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies, kol suktinukai taps auksinės spalvos.
  • Kuo galima pakeisti vištieną? Galite naudoti maltą mėsą, kalakutieną ar net grybų ir daržovių įdarą.
  • Kaip išlaikyti suktinukus traškius? Po kepimo palikite juos trumpam atvėsti ant grotelių – taip neliks perteklinės drėgmės.
  • Ar galima juos paruošti iš anksto? Taip, galite susukti suktinukus ir laikyti šaldytuve iki kepimo, bet paniruoti rekomenduojama prieš pat kepimą.
  • Koks padažas tiktų prie šių suktinukų? Puikiai tinka česnakinis grietinės padažas, pomidorų padažas ar jogurtinis padažas su žolelėmis.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Taip pat pasigaminkite:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų