Receptai
Traškus obuolių tartas
Publikuota:
Kuo šis receptas naudingas?
- Puikus rudens desertas: naudojami sezoniniai obuoliai, kurie lengvai prieinami ir gaivūs.
- Skonis ir tekstūra: traškus pagrindas, minkštas kompotas ir karamelizuoti obuoliai sukuria skonio harmoniją.
- Lankstumas: tešlą galite ruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve ar šaldiklyje.
- Natūralūs ingredientai: be konservantų ar dirbtinių priedų, naudojama natūrali vanilė ir šviežios citrinos.
- Estetiškas: tarto išvaizda puikiai tinka šventiniam stalui ar ypatingai progai.
Traškus obuolių tartas
Traškus tešlos pagrindas, aromatingas obuolių ir vanilės įdaras bei plonai pjaustytų obuolių skiltelės su abrikosų džemo sluoksniu – tai klasikinis desertas, kuris sužavės tiek akį, tiek gomurį. Tobulas pasirinkimas jaukiam rudens vakarui prie arbatos!
Reklama
Ingredientai:
Pagrindas (2 tartams):
- 180 g Kvietiniai miltai
- 70 g Migdolų miltai
- 125 g Sviestas - šaltas
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 25 g Rudasis cukrus
- 4 g Druska
Obuolių įdaras:
- 370 g Obuoliai
- ½ vnt. Citrinos sultys
- 30 g Cukrus
- 1 vnt. Vanilės ankštis
- 50 ml Vanduo
- ½ a.š. Cinamonas
Papuošimui:
- 3 vnt. Obuoliai
- ½ vnt. Citrinos sultys
- 100 g Abrikosų džemas
Paruošimas:
Tešlos paruošimas:
- Šaltą sviestą supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su persijotais kvietiniais miltais ir druska, kol gausite trupinių masę.
- Įberkite rudą cukrų ir migdolų miltus, dar kartą permaišykite.
- Sudėkite kiaušinį ir greitai suminkykite tešlą į rutulį.
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki 1–3 mm storio.
- Tešlą įdėkite į kepimo formą, išlyginkite kraštus, palikdami šiek tiek atsargai, nes kepant tešla trauksis.
- Formą su tešla uždenkite kepimo popieriumi, pripilkite ryžių ar kitų kruopų ir palikite šaldytuve bent 1 valandą.
Obuolių kompotas:
- Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite 6 mm dydžio kubeliais. Apšlakstykite citrinos sultimis.
- Sudėkite obuolius į puodą, įpilkite cukraus, cinamono, vanilės sėklų, vandens ir virkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių, kol obuoliai taps skaidrūs, o skystis išgaruos. Atvėsinkite.
Surinkimas:
- Atvėsintą pagrindą pripildykite obuolių kompoto sluoksniu.
- Likusius obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis ir išdėliokite ant kompoto sluoksnio.
- Aptepkite abrikosų džemu ir pabarstykite trupučiu cukraus.
- Kepkite iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol pagrindas taps auksinis, o obuoliai – karamelizuoti.
Patiekimas:
- Tartą patiekite šiltą arba atvėsusį, puikiai dera su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar būtina naudoti migdolų miltus? Migdolų miltai suteikia skonio ir tekstūros, bet galite pakeisti paprastais miltais.
- Ar galima naudoti kitą džemą? Taip, tinka persikų ar obuolių džemas.
- Ar tešlą galima paruošti iš anksto? Taip, šaldytuve laikykite iki 24 valandų arba šaldiklyje iki 30 dienų.
- Kaip laikyti tartą? Laikykite sandarioje dėžutėje kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki 5 dienų.
Maistingumas
Porcija: 100gKalorijos: 220kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 4gRiebalai: 10g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!