Mus rasite
Iškeptas traškus obuolių tartas
Iškeptas traškus obuolių tartas

Receptai

Traškus obuolių tartas

Kuo šis receptas naudingas?

  1. Puikus rudens desertas: naudojami sezoniniai obuoliai, kurie lengvai prieinami ir gaivūs.
  2. Skonis ir tekstūra: traškus pagrindas, minkštas kompotas ir karamelizuoti obuoliai sukuria skonio harmoniją.
  3. Lankstumas: tešlą galite ruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve ar šaldiklyje.
  4. Natūralūs ingredientai: be konservantų ar dirbtinių priedų, naudojama natūrali vanilė ir šviežios citrinos.
  5. Estetiškas: tarto išvaizda puikiai tinka šventiniam stalui ar ypatingai progai.
Iškeptas traškus obuolių tartas

Traškus obuolių tartas

Karolina Puodžiūtė
Traškus tešlos pagrindas, aromatingas obuolių ir vanilės įdaras bei plonai pjaustytų obuolių skiltelės su abrikosų džemo sluoksniu – tai klasikinis desertas, kuris sužavės tiek akį, tiek gomurį. Tobulas pasirinkimas jaukiam rudens vakarui prie arbatos!
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes
Gaminimo laikas 1 hour
Bendras laikas 1 hour 30 minutes
Porcijos 8 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Pagrindas (2 tartams):

Obuolių įdaras:

Papuošimui:

Paruošimas:
 

Tešlos paruošimas:

  • Šaltą sviestą supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su persijotais kvietiniais miltais ir druska, kol gausite trupinių masę.
  • Įberkite rudą cukrų ir migdolų miltus, dar kartą permaišykite.
  • Sudėkite kiaušinį ir greitai suminkykite tešlą į rutulį.
  • Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki 1–3 mm storio.
  • Tešlą įdėkite į kepimo formą, išlyginkite kraštus, palikdami šiek tiek atsargai, nes kepant tešla trauksis.
  • Formą su tešla uždenkite kepimo popieriumi, pripilkite ryžių ar kitų kruopų ir palikite šaldytuve bent 1 valandą.

Obuolių kompotas:

  • Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite 6 mm dydžio kubeliais. Apšlakstykite citrinos sultimis.
  • Sudėkite obuolius į puodą, įpilkite cukraus, cinamono, vanilės sėklų, vandens ir virkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių, kol obuoliai taps skaidrūs, o skystis išgaruos. Atvėsinkite.

Surinkimas:

  • Atvėsintą pagrindą pripildykite obuolių kompoto sluoksniu.
  • Likusius obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis ir išdėliokite ant kompoto sluoksnio.
  • Aptepkite abrikosų džemu ir pabarstykite trupučiu cukraus.
  • Kepkite iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol pagrindas taps auksinis, o obuoliai – karamelizuoti.

Patiekimas:

  • Tartą patiekite šiltą arba atvėsusį, puikiai dera su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar būtina naudoti migdolų miltus? Migdolų miltai suteikia skonio ir tekstūros, bet galite pakeisti paprastais miltais.
  2. Ar galima naudoti kitą džemą? Taip, tinka persikų ar obuolių džemas.
  3. Ar tešlą galima paruošti iš anksto? Taip, šaldytuve laikykite iki 24 valandų arba šaldiklyje iki 30 dienų.
  4. Kaip laikyti tartą? Laikykite sandarioje dėžutėje kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki 5 dienų.

Maistingumas

Porcija: 100gKalorijos: 220kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 4gRiebalai: 10g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų