Receptai
Virtų bulvių apkepas su faršu
Šiandien ruošiame minkštą virtų bulvių apkepą su mėsa. Savo recepte aš pateikiu ingredientus jau išgrynintu pavidalu, tai yra, nurodysiu grynąjį svorį.
Publikuota:
Nesvarbu, pagal kokį receptą gaminsite virtų bulvių apkepą, vis tiek turite atsižvelgti į kai kuriuos niuansus, kad patiekalas tikrai pasisektų. Pavyzdžiui, bulvių būna įvairių – sausesnių ir drėgnesnių. Vadinasi, pieno kiekį galima šiek tiek sumažinti, kad apkepas būtų lengvai išimamas iš formos ir neištižtu.
Virtų bulvių apkepas su faršu
Būtinai pasigaminkite
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
- 600 g Bulvės
- 380 g Jautiena
- 50 g Svogūnai
- 220 g Pienas
- 50 g Kiaušiniai
- 10 g Augalinis aliejus
- 20 g Sviestas
- 5 g Druska - Joduota valgomoji
Paruošimas:
- Nuvalykite bulves ir išvirkite, kol suminkštės. Sūdymas šiame etape nebūtinas.
- Jautieną užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite virti. Užvirus nugriebkite putas ir virkite ant silpnos ugnies 20 min.
- Į puodą įdėkite visą nuvalytą svogūną ir toliau virkite, kol mėsa išvirs. Norėdami nustatyti, ar mėsa išvirusi, ją reikia pradurti šakute ar peiliu. Jei šakutė ar peilis lengvai, be pasipriešinimo patenka į mėsą, ji yra paruošta.
- Nuo virtų bulvių visiškai nupilkite visą vandenį ir jas sutrinkite. Šiek tiek atvėsinkite.
- Supilkite karštą pieną. Pilkite ne viską iš karto, o po truputį, kad būtų galima kontroliuoti konsistenciją.
- Įmuškite žalią kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Dabar į bulvių košę galite įberti druskos.
- Išvirusią mėsą ir svogūnus išimkite iš puodo ir viską kartu sumalkite mėsmalės pagalba. Jei gausis šiek tiek sausa, įpilkite šiek tiek sultinio, kuriame buvo virta mėsa. Paruoštą maltą mėsą būtinai pasūdykite.
- Paruoškite kepimo formą. Būtų geriau, jei ji būtų neprideganti. Formą gerai ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite dalį bulvių košės. Išlyginkite ją.
- Paruoštą faršą dėkite ant bulvių košės.
- Ir tada paskutinis bulvių košės sluoksnis. Apkepo paviršių patepkite tirpintu sviestu. Pašaukite į iki 220-230 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių, kol švelniai apskrus. Apkepo aukštis neturi viršyti 4-5 cm.
- Išimkite paruoštą apkepą iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti iki šiltos būsenos, kad stabilizuotųsi. Tada galite atsargiai apversti ant lėkštės ir supjaustyti porcijomis. Arba išimkite porcijomis supjaustytas dalis tiesiai iš formos.
Reklama
Pastabos
Virtų bulvių apkepas su malta mėsa yra paruoštas. Galite patiekti su grietine, pomidorų padažu ir lydytu sviestu. Skanaus!
Maistingumas
Kalorijos: 124kcal
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!