
Receptai
Baravykai su grietinėlės padažu – ypač skanūs
Baravykai – grybų karaliai. Grybautojui tikras džiaugsmas rasti baravyką, o kartais pasiseka ir visą šeimyną pastebėti. O grįžus iš miško ir nusipurčius erkes ir kitus gyvius, mano mėgstamiausias tradicinis receptas – baravykai su grietinėlės padažu.
Parsinešus pintinę gražuolių namo galima pasigaminti labai skanių patiekalų: tradiciniai baravykai su karštu grietinėlės padažu, šalti baravykai su grietine, baravykų karpačio, baravykais įdaryti baklažanai, cukinijos, baravykais įdaryti pyragėliai, sriuba, na o jei radote tikrai daug – džiovinkite arba šaldykite žiemai.
Taip galite ruošti ne tik baravykus, bet ir kitus miško grybus. O jei grybauti nevilioja arba bijote tos vienos vienintelės klaidos (nes juk visi grybai valgomi, tik kaikurie iš jų vieną kartą), rinkitės saugiuosius pievagrybius (jų tikrai nesumaišysite su kitomis rūšimis, o ir visada rasite parduotuvėje). Visokius grybus galima ruošti pagal šitą receptą.
Dar keli pastebėjimai:
- Baravykai labai aromatingi, todėl šiam patiekalui užtenka tik pipirų ir druskos.
- Gaminau naudodama rūkytą šoninę, jei norite liesiau, tuomet kepkite su sviestu.
- Bulves nepamirškite pagardinti šviežiais krapais.
- Grietinėlę naudokite liesenę, kuri skirta padažams.
- Receptas tinkamas ne tik baravykams, bet visokių kitų rūšių grybams.
- Žiemą galite gaminti pagal šį receptą naudodami šaldytus ar konservuotus grybus.
- Dietologai sako, jog grybai – sunkiai virškinamas patiekalas, ir jų nereikėtų valgyti su riebiais ingredientais, todėl rekomenduoju rinktis mažesnes šio patiekalo porcijas, kad virškinimas nesutriktų.
Baravykai su grietinėlės padažu - ypač skanūs
Ingredientai
- 1 litras Baravykai
- ½ vnt. Svogūnai
- 100 g Rūkyta šoninė
- 200 ml Grietinėlė
- Krapai - švieži pagal skonį
- 1 v.š. Kvietiniai miltai
- Žalieji svogūnai - laiškai
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas
- Supjaustykite šoninę ir kepkite keptuvėje, kol truputį pasilydys, išsiskirs riebalai.
- Kepkite smulkiai pjaustytą svogūną.
- Baravykus nuvalykite, supjaustykite gabalėliais. Dėkite kepti.
- Uždenkite ir kepkite 5-7 minutes.
- Įpilkite grietinėlę, leiskite jai užvirti. Tada uždenkite ir dar keletą minučių patroškinkite, kol visi skoniai susijungs.
- Jei norite tirštesnio padažo, įdėkite nubrauktą šaukštą miltų.
- Pagardinkite šviežiais krapais, druska, pipirais. Galima įpjaustyti šviežių svogūno laiškų.
- Patiekite su šviežiomis virtomis bulvėmis.

Rekomenduojame pasigaminti:
Taip pat pasigaminkite:
