Mus rasite
Vyniotinis su grybų įdaru
Vyniotinis su grybų įdaru

Receptai

Greitas ir gardus užkandis vos per 15 minučių – niekas neatsisakys!

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

  • Greitai paruošiamas – nereikia ilgų pasiruošimo darbų.
  • Puikiai tinka vaišėms – patrauklus ir skanus užkandis, kuris patiks visiems.
  • Sotus ir maistingas – sudėtyje yra baltymų, angliavandenių ir sveikų riebalų.
  • Galima keisti įdarą – vietoje grybų galima naudoti daržoves, vištieną ar lašišą.
Suomiškas vyniotinis su grybų įdaru

Suomiškas vyniotinis su grybų įdaru

Karolina Puodžiūtė
Puikus pasirinkimas norint nustebinti svečius ar pasimėgauti skaniu užkandžiu. Lengvai paruošiamas, sotus ir gardus – šis užkandis tikrai taps vienu iš mėgstamiausių jūsų virtuvėje. Tereikia vos kelių ingredientų ir šiek tiek laiko, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius!
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 20 minutes
Virimo laikas 30 minutes
Bendras laikas 50 minutes
Kategorija Užkandžiai
Porcijos 6 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredientai
  

Blynui:

Įdarui:

Paruošimas
 

Paruoškite blynų tešlą:

  • Kiaušinius įmuškite į dubenį, įberkite cukrų ir druską. Lengvai išplakite šakute.
  • Miltus persijokite, kad neliktų gumuliukų.
  • Pieną pašildykite iki kambario temperatūros.
  • Supilkite 150 ml pieno į kiaušinių mišinį ir išmaišykite.
  • Suberkite miltus ir gerai išmaišykite plakikliu.
  • Supilkite likusį pieną ir dar kartą išplakite iki vientisos masės.
  • Ištirpinkite sviestą ir supilkite į tešlą.

Iškepkite blyną:

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Supilkite tešlą į skardą ir kepkite 30 minučių, kol blynas taps auksinės spalvos.

Paruoškite įdarą:

  • Grybus nuvalykite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  • Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite svogūną su grybais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Kai įdaras šiek tiek atvės, įmaišykite kreminį sūrį ir išmaišykite.

Suformuokite užkandį:

  • Iškeptą blyną išimkite iš orkaitės ir palikite šiek tiek atvėsti.
  • Tolygiai paskirstykite grybų įdarą per visą blyno paviršių.
  • Susukite į tvirtą ritinį ir supjaustykite porcijomis.

Patiekite:

  • Vyniotinį galima valgyti tiek šiltą, tiek atvėsusį.
    Suomiškas vyniotinis su grybų įdaru
  • Patiekite su žolelėmis arba padažu pagal skonį.

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  • Ar galima vyniotinį ruošti iš anksto? Taip! Jį galima paruošti likus kelioms valandoms iki patiekimo ir laikyti šaldytuve.
  • Kuo galima pakeisti pievagrybius? Galite naudoti kitus grybus arba pakeisti juos keptomis daržovėmis, vištiena ar lašiša.
  • Kaip išlaikyti blyną minkštą ir elastingą? Po iškepimo uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite kelioms minutėms – tai padės išvengti išsausėjimo.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Taip pat pasigaminkite:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų