Mus rasite
Sotūs ir gardūs lietiniai su mėsa ir ryžiais – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei.

Receptai

Lietiniai su mėsa ir ryžiais – gardiems ir sotiems pietums

Kuo šis receptas geras?

Sotūs ir gardūs lietiniai su mėsa ir ryžiais – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei.

Lietiniai su mėsa ir ryžiais – gardiems ir sotiems pietums

Karolina Puodžiūtė
Šie lietiniai – puikus pasirinkimas sotiems ir skaniems pietums ar vakarienei. Minkšti, ploni lietiniai su sultingu mėsos ir ryžių įdaru puikiai tinka kasdieniam stalui.
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 40 minutes
Virimo laikas 1 hour 20 minutes
Bendras laikas 2 hours
Kategorija Blynai
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredientai
  

Įdarui:

Lietiniams:

Papildomai:

Paruošimas
 

Išvirkite mėsą ir ryžius:

  • Mėsą virkite apie 1 valandą, o ryžius – 20 minučių. Palikite atvėsti.

Paruoškite svogūnus:

  • Svogūną smulkiai supjaustykite ir kepkite keptuvėje su 1 v.š. aliejaus, kol suminkštės. Atvėsinkite.

Paruoškite įdarą:

  • Virtą mėsą sumalkite mėsmale, sumaišykite su ryžiais ir keptu svogūnu. Pagardinkite druska, pipirais ir įpilkite 100 ml mėsos sultinio. Gerai išmaišykite.

Paruoškite tešlą:

  • Kiaušinius išplakite su pienu, cukrumi ir druska. Įsijokite miltus, sumaišytus su soda.

Įpilkite skysčių ir palikite pastovėti:

  • Supilkite kambario temperatūros vandenį ir 4 v.š. aliejaus. Išmaišykite iki vientisos masės ir palikite 30 min. pastovėti.

Iškepkite lietinius:

  • Įkaitinkite keptuvę, lengvai patepkite aliejumi. Kepkite lietinius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Įdėkite įdarą:

  • Į kiekvieną lietinį dėkite mėsos įdarą, užlenkite kraštus ir susukite į vokus.

Apkepkite lietinius:

  • Keptuvėje įkaitinkite 1–2 šaukštus aliejaus ir apkepkite paruoštus lietinius iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitą mėsą? Taip, galite naudoti vištieną, kalakutieną ar jautieną – pasirinkite pagal savo skonį.
  2. Ar būtina dėti ryžius? Ne, bet ryžiai suteikia įdarui minkštumo ir sotumo. Jei jų nenorite, galite pakeisti smulkintomis daržovėmis ar grybais.
  3. Kaip laikyti paruoštus lietinius? Lietinius galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų arba užšaldyti ir išlaikyti iki 3 mėnesių.
  4. Ar galima kepti be aliejaus? Taip, jei naudojate gerą nelimpančią keptuvę, aliejaus galima visai nedėti arba pakeisti sviestu.
  5. Su kuo patiekti šiuos lietinius? Jie puikiai dera su grietine, jogurtu ar pomidorų padažu.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Taip pat išsikepkite:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų