Mus rasite
Iškepti sausainiai Kalėdoms su džiovintais vaisiais
Iškepti sausainiai Kalėdoms

Receptai

Sausainiai su džiovintais vaisiais ir riešutais

  • Lankstumas. Receptą galima pritaikyti pagal jūsų mėgstamus džiovintus vaisius ar riešutus.
  • Maistingumas. Džiovinti vaisiai suteikia natūralaus saldumo, o riešutai – sveikųjų riebalų.
  • Paprastumas. Ingredientai lengvai prieinami, o paruošimas nereikalauja daug pastangų.
  • Aromatas. Cinamonas ir imbieras pripildo namus jaukiais kvapais.
  • Universalumas. Galima mėgautis minkštais sausainiais arba iškepti traškius skrebučius.

 

Sausainiai su džiovintais vaisiais ir riešutais

Sausainiai su džiovintais vaisiais ir riešutais

Karolina Puodžiūtė
Šie sausainiai – idealus pasirinkimas jaukiai vakarienei, draugų vaišėms ar kalėdiniam stalui. Jie lengvai paruošiami, o naudojami prieskoniai ir džiovinti vaisiai suteikia ypatingą skonį bei aromatą. Jei norisi traškumo, sausainius galima kepti ilgiau, kad jie primintų skanius skrebučius.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Papildomas laikas30 minutes
Bendras laikas 1 hour
Porcijos 25 sausainiai
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

Tešlos paruošimas:

  • Sviestą išplakite su cukrumi iki vientisos, purios masės.
  • Įmuškite kiaušinį, įmaišykite prieskonius ir žiupsnelį druskos.
  • Įsijokite miltus su kepimo milteliais ir sumaišykite iki vienalytės masės.
  • Įmaišykite smulkintus džiovintus vaisius ir anakardžių riešutus.
  • Padalykite tešlą į dvi dalis, suformuokite dešras, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį 30 min.

Kepimas:

Video

YouTube player
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima vietoje anakardžių naudoti kitus riešutus? Taip, tiks graikiniai riešutai, migdolai ar lazdyno riešutai.
  2. Kuo pakeisti džiovintus vaisius? Galite naudoti šokolado gabaliukus ar džiovintas uogas, pvz., spanguoles.
  3. Ar galima tešlą laikyti ilgiau šaldiklyje? Taip, tešlą galima laikyti iki 1 mėnesio, tik prieš kepimą atšildykite.
  4. Ką daryti, jei sausainiai per greitai skrunda? Sumažinkite temperatūrą iki 170 °C arba kepkite trumpiau.
  5. Ar galima naudoti margariną vietoje sviesto? Galima, tačiau sviestas sveikesnis, suteikia geresnį skonį ir tekstūrą.

Maistingumas

Porcija: 100gKalorijos: 260kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 4gRiebalai: 14g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų