Receptai
Sultinga vištienos krūtinėlė medaus ir sezamų padaže
Publikuota:
Kuo šis receptas geras?
- Greitas paruošimas: tobulas pasirinkimas užimtiems vakarams.
- Subalansuotas skonis: medus suteikia saldumo, sojų padažas – sūrumo, o prieskoniai – pikantiškumo.
- Lankstumas: tinka ne tik vištienai, bet ir kalakutienai ar kiaulienai.
- Maistinė vertė: lengvas ir maistingas patiekalas su daug baltymų.
Sultinga vištienos krūtinėlė medaus ir sezamų padaže
Ieškote greito, bet ypatingo patiekalo vakarienei? Šis vištienos krūtinėlės receptas – puikus pasirinkimas. Minkšta vištiena, apgaubta medaus ir sezamų padažo aromatu, kartu su subtiliu aštrumu ir sojų padažo skoniu taps jūsų stalo hitu. Paruošimas užtrunka vos keliasdešimt minučių, o rezultatas nustebins net išrankiausius skonių mėgėjus.
Reklama
Ingredientai:
- 500 g Vištienos krūtinėlė
- 4-5 v.š. Kukurūzų krakmolas
- 1 vnt. Svogūnai
- 100 ml Sojos padažas
- 2 v.š. Sezamas
- 2 v.š. Medus
- 1 v.š. Obuolių actas
- 100 ml Vanduo - šiltas virintas
- Česnako milteliai - pagal skonį
- Čili pipiras - nebūtina
- 2 vnt. Žalieji svogūnai - laiškai
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Augalinis aliejus - kepimui
Paruošimas:
- Supjaustykite vištienos krūtinėlę maždaug 2 cm dydžio gabalėliais. Lengvai pabarstykite pipirais ir palikite 5–10 min. Pabarstykite kukurūzų krakmolu, kad kiekvienas gabalėlis būtų gerai padengtas.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi (apie 1 cm aukščio). Ant stiprios ugnies apkepkite vištienos gabalėlius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės ir išpilkite likusį aliejų.
- Smulkiai supjaustykite svogūną. Į dubenį supilkite sojų padažą, medų, actą ir suberkite prieskonius. Įpilkite šilto vandens ir gerai išmaišykite.
- Supilkite paruoštą padažą į įkaitintą keptuvę ir maišykite ant vidutinės ugnies, kol šiek tiek sutirštės. Sudėkite apkepintą vištieną į padažą, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
- Apibarstykite patiekalą sezamais ir smulkintais žaliais svogūnais. Patiekite karštą su mėgstamu garnyru (ryžiais ar daržovėmis).
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti kitą mėsą? Taip, šis receptas puikiai tinka kalakutienai ar kiaulienai.
- Ar būtina naudoti sezamus? Sezamai suteikia išskirtinio skonio, bet galite jų atsisakyti arba pakeisti kitais riešutais.
- Ar galiu sumažinti medaus kiekį? Taip, saldumą reguliuokite pagal savo skonį.
- Ar galima patiekalą šildyti kitą dieną? Taip, jis išlieka skanus ir kitą dieną, tačiau padažas gali sutirštėti, todėl rekomenduojama įpilti šiek tiek vandens šildant.
- Ką pasirinkti garnyrui? Idealiai tinka virti ryžiai, kuskusas arba šviežios salotos be majonezo.
Maistingumas
Porcija: 100gKalorijos: 180kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 15gRiebalai: 6g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!