Kuo šis jautienos troškinys geras?
- Maistingas ir sotus – jautiena yra puikus baltymų ir geležies šaltinis.
- Puikus pasirinkimas vėsesniam orui – šildantis troškinys suteiks jaukumo.
- Lengvai pritaikomas – galima naudoti ir kitus prieskonius ar daržoves.
- Sodraus skonio – raudonas vynas ir prieskoniai suteikia ypatingą aromatą.
- Lengvas gaminimas – pagrindinis darbas vyksta lėtai troškinant.

Troškinta jautiena Vokiškai - pasigaminkite
Šis vokiškas jautienos troškinys yra tikras komfortiško maisto pavyzdys – sultinga mėsa tirštame, kvapniame padaže su raudonuoju vynu, paprika ir pomidorų pasta. Lėtai troškinamas patiekalas tampa itin minkštas ir aromatingas, o jo sodrus skonis puikiai dera su bulvių koše ar šviežia duona.
Ingredientai:
- 750 g Jautiena
- 450 g Svogūnai
- 2 skiltelės Česnakai
- 250 ml Raudonas vynas - sausas
- 3 v.š. Pomidorų pasta
- 3 v.š. Malta paprika
- ½ a.š. Mairūnas
- 500 ml Jautienos sultinys - arba vanduo
- 2 v.š. Kukurūzų krakmolas
- 2 v.š. Augalinis aliejus
- 1 a.š. Druska
- ½ a.š. Juodieji pipirai
Paruošimas:
- Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, svogūnus – smulkiai, o česnaką išspauskite arba smulkiai sukapokite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant stipresnės ugnies ir apkepkite jautieną iš visų pusių, kol švelniai apskrus. Perkelkite į lėkštę.
- Ugnį sumažinkite iki vidutinės, toje pačioje keptuvėje kepkite svogūnus, kol suminkštės ir lengvai apskrus. Suberkite česnaką, maišydami kepkite dar 30–60 sekundžių.
- Supilkite raudonąjį vyną, užvirinkite ir leiskite troškintis ant mažos ugnies 3–4 minutes, kad alkoholis išgaruotų.
- Sudėkite pomidorų pastą, papriką, mairūną, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
- Grąžinkite jautieną į keptuvę, supilkite karštą sultinį, pakaitinkite iki užvirimo.
- Sumažinkite ugnį iki mažos, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 1 valandą arba ilgiau, kol mėsa taps minkšta.
- Krakmolą sumaišykite su vandeniu ir lėtai supilkite į troškinį, nuolat maišydami. Troškinkite dar 1–2 minutes, kol padažas sutirštės.
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima gaminti be raudonojo vyno? Taip, tačiau skonis bus šiek tiek švelnesnis.
- Kokį garnyrą geriausia rinktis prie šio troškinio? Puikiai tinka bulvių košė, virti ryžiai arba kuskusas.
- Ar galima naudoti kitą mėsą? Taip, galite gaminti su kiauliena arba vištiena, tačiau jautiena suteikia autentiškiausią skonį.
- Kaip laikyti likusį troškinį? Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų. Taip pat galite užšaldyti iki 3 mėnesių.
- Ką daryti, jei troškinys per skystas? Galite įdėti daugiau krakmolo arba ilgiau pavirti neuždengtą, kad dalis skysčio nugaruotų.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!