
Žalios salotos su avokadų ir graikiško jogurto padažu
Gerėjant orams ir baigiantis žiemai visada pradeda norėtis lengvesnio maisto. Vis dažniau pagalvoju apie salotas pietums, nebesinori troškinių ir sotesnių pietų. Šį derinį atradau visai nesenai, tiesiog liko padažo kurį dariau sumuštiniams. Pagalvojau, o kodėl gi nepabandžius padaryti su juo salotų! Tai sumečiau viską ką turėjau ir gavosi tobulas derinys! Nu prisiekiu, taip skaniai pavalgiau, kad kartoju dabar kas dieną! salotose jaučiasi šiektiek česnako. Neišsigaskite to česnako čia, aš naudojau Persilado prieskonius, kuriuose yra česnako tai skonis padažo - kosmosas! Kviečiu ir jus išbandyti!
Ingredientai:
Salotoms:
- Ridikėliai
- 1 vnt. Agurkai
- ¼ vnt. Brokoliai
- ¼ vnt. Kopūstai
Padažui:
- 1 vnt. Avokadas - gerai prinokęs
- 2 v.š. Graikiškas jogurtas
- 1 a.š. Persiladas
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Pirmiausia pasiruoškite padažą salotoms. Avokadą sutrinkite šakute, idėkite graikiško jogurto, prieskonius ir viską gerai išmaišykite. Paragaukite ar nieko netrūksta.
- Supjaustykite visus ingridientus skirtus salotoms. Aš čia naudoju žalią brokilį, nes man taip labiau patinka. Bet žinau, kad daugelis tokio nemėgsta. Tai jei norite, galite jį apvirti kelias minutes.
- Supjaustytus ingridientus sudėkite į dubenį, pagardinkite padažu, išmaišykite ir ragaukite. Skanaus! ❤️

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!