Mus rasite
Paruošta skumbrė pataluose
Paruošta skumbrė pataluose

Receptai

Skumbrė pataluose – skanesnė alternatyva silkei

Naudingos savybės:

  • Baltymai ir omega-3: rūkyta skumbrė yra puikus baltymų ir omega-3 šaltinis, padedantis smegenų veiklai ir širdies sveikatai.
  • Vitaminai: burokėliai, morkos ir bulvės aprūpina organizmą B grupės vitaminais, vitaminu A ir C.
  • Sotumas: dėl riebesnės žuvies ir kiaušinių šios salotos greitai suteikia sotumo jausmą.
  • Lengvai pritaikomas receptas: gali būti gaminamas su mažiau majonezo ar jo visai atsisakyta, naudojant natūralų jogurtą.
  • Tinka šventėms: spalvinga išvaizda ir sodrus skonis puikiai tinka vaišių stalui.

Skumbrė pataluose – skanesnė alternatyva silkei

Karolina Puodžiūtė
Skumbrė „pataluose“ – tai klasikinio silkės pataluose variacija, kuri ne tik skanesnė, bet ir paprasčiau paruošiama. Riebesnė rūkyta skumbrė suteikia šiam sluoksniuotam patiekalui sodresnį skonį, o spalvingas ir ryškus vaizdas leidžia šį patiekalą drąsiai patiekti ant šventinio stalo kaip pagrindinį akcentą.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes
Virimo laikas 30 minutes
Bendras laikas 1 hour
Porcijos 6 asmenims
Alergenai
Kiaušiniai

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Bulvės: nuplautas bulves su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite su šaukštu majonezo ir dėkite pirmą sluoksnį į serviravimo formą.
  • Skumbrė: vieną skumbrės filė supjaustykite mažais kubeliais (bus antras sluoksnis), kitą – stambesniais gabaliukais (naudoti viršui papuošti).
  • Svogūnas: smulkiai supjaustykite raudoną svogūną, dėkite ant žuvies sluoksnio ir lengvai aptepkite majonezu.
  • Morkos: virtas morkas sutarkuokite, dėkite kaip kitą sluoksnį ir taip pat patepkite majonezu.
  • Burokėliai: tarkuoti virti burokėliai sudaro viršutinį pagrindinį sluoksnį.
  • Kiaušiniai: kietai virti kiaušiniai susmulkinami ir dedami ant burokėlių.
  • Papuošimas: į centrą uždėkite stambesnius skumbrės gabaliukus – tai taps patiekalo akcentu.

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti sūdytą skumbrę vietoje rūkytos? Taip, bet skonis bus šiek tiek kitoks – mažiau dūmo aromato.
  2. Ar galima keisti majonezą į kitą padažą? Galite naudoti graikišką jogurtą ar lengvą grietinę – tai sumažins kaloringumą.
  3. Kiek laiko galima laikyti šias salotas šaldytuve? Iki 2 parų sandarioje dėžutėje.
  4. Ar galima ruošti iš vakaro? Taip, netgi rekomenduojama – skoniai labiau susigeria.
  5. Ar galima nenaudoti svogūno? Taip, jei nemėgstate – tiesiog praleiskite šį žingsnį.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Taip pat pasigaminkite:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų