Kategorija: Grybai
Grybų ir kopūstų solianka – tai patiekalas, kurį žiemos vakarais norisi valgyti vėl ir vėl. Šis aromatingas troškinys sujungia sodo…
Mėgstamas vasaros patiekalas! Keptos bulvės su voveraitėmis – tikras gardumynas, galiu suvalgyti didelę porciją! Patiekale tik 3 pagrindiniai ingredientai –…
Šėtoninis baravykas – nuodingas grybas, kuris yra randamas Lietuvoje. Jis gali sukelti virškinimo sutrikimus: vėmimą, viduriavimą ir pilvo skausmus. Šis…
Kartusis baravykas, dar žinomas kaip aitrusis baravykas, yra Lietuvoje paplitęs grybas. Dažniausiai nevalgomas dėl kartaus skonio. Grybo charakteristika: taip atpažinti?…
Baravykai – vieni vertingiausių ir skaniausių grybų, turtingi baltymais, vitaminais (A, D, B grupės) ir mineralais, tokiais kaip selenas, varis,…
Šiandien gaminau sotų patiekalą, kuris kvepia vasara – makaronai su baravykais. Šviežių baravykų skonio ir kvapo niekas nepakeis. Kai prasideda…
Baravykai – grybų karaliai. Grybautojui tikras džiaugsmas rasti baravyką, o kartais pasiseka ir visą šeimyną pastebėti. O grįžus iš miško…
Kuo ši sriuba naudinga? Natūralus aromatas – džiovinti grybai suteikia sodrų skonį. Soti ir maistinga – grikiai yra puikus angliavandenių…
Kuo ši sriuba gera? Maistinga – grybai yra puikus baltymų ir skaidulų šaltinis. Soti – tinkama pietums ar vakarienei. Kvapni…
Vištienos filė yra puikus baltymų šaltinis, padedantis stiprinti raumenis ir skatinti organizmo atsinaujinimą. Grybai suteikia antioksidantų, stiprinančių imunitetą, o rukola…
Vištienos suktinukai su pievagrybiais yra baltymų šaltinis, kuris padeda raumenų augimui ir atstatymui. Grybai ir paprikos suteikia patiekalui daug vitaminų,…
Bulvių apkepas su grybais ir sūriu Šis sotus bulvių ir grybų apkepas yra paguodžiantis patiekalas, kurį lengva paruošti ir…
Iš pradžių sumuštiniai buvo gana buržuazinis ir elitinis maistas. Faktas yra tas, kad aukštuomenė valgė sumuštinius. Iš esmės pusryčiams karaliams…
Voveraitės yra maistingi grybai, turintys mažai kalorijų, bet daug naudingų medžiagų. Jos yra geras baltymų ir skaidulų šaltinis. Voveraitėse gausu…
Voveraitės yra maistingi grybai, turintys mažai kalorijų, bet daug naudingų medžiagų. Jos yra geras baltymų ir skaidulų šaltinis. Voveraitėse gausu…
Keptos bulvės su baravykais Paprastas patiekalas su puikiu bulvių ir šviežių baravykų deriniu. 600 g Baravykai1 kg Bulvės1 vnt.…
Grybų troškinys su kopūstais žiemai be sterilizacijos Šį receptą naudoju jau keletą metų. Be to, kad ir kiek pagaminčiau…
Skanūs ir labai sotūs liesi grikių kotletai su grybais gali būti ideali išeitis vakarienei, jei dėl kokių nors priežasčių nusprendėte…
Miško grybų paštetas Paskutinės kelionės į mišką rezultatas buvo mažas krepšelis su baravykais, raudonikiais ir voveraitėmis. Iš viso gavosi…
Voveraičių paštetas Po šiltų vasaros liūčių vidurvasarį pradeda masiškai augti voveraitės. Jos naudojamos sriuboms, pyragams, kepsniams ir troškiniams ruošti.…
Voveraičių padažas su svogūnais ir grietine Skanų grybų padažą gaminamas ne tik iš pievagrybių, bet ir iš pačių įvairiausių…
Voveraičių ikrai žiemai Dažnai ruošiu grybų ikrus žiemai. Neseniai pradėjau galvoti, ar galima iš voveraičių pasigaminti ikrų. Dabar dalinuosi…
Melsvėjantys baravykai yra valgomi grybai. Jie randami Šiaurės Amerikoje ir Europoje. Žinomi dėl savo melsvos mėsos spalvos, kuri atsiranda juos…
Grybų pagardas prie silkės Tiesa silkę gaminau su pievagrybiais, nes miškui dar neradau laiko, nors žinau, kad baravykai auga…
Baravykas yra grybų gentis, kuri priklauso baravykinių šeimai. Jie randami visame pasaulyje ir yra populiarus valgomas grybas. Baravykai yra įvairių…
Baravykai, dar vadinami Boletus edulis, yra ne tik gardūs, bet ir itin vertinami visame pasaulyje. Lietuvoje, kaip ir daugelyje kitų…
Baltikinių grybų pasaulyje priskaičiuojama daugiau nei pusantro tūkstančio rūšių. Tai didžiausioji agarikiečių (kepurėtų grybų) šeima. Vaisiakūniai būna labai įvairios formos,…
Silkė su spirgintais grybais Šis silkės patiekalas yra tarsi mūsų senolių virtuvės paveldas ir primena gražiausias šventes, pasisedėjimus su…