
Kvapnios obuolių bandelės keptuvėje
Sraigės formos kepiniai yra labai paplitusi bandelių rūšis Europoje. Jie ruošiami Vokietijoje, Italijoje ir Prancūzijoje. Deja, tikslios informacijos apie tai, kas išrado sraigės formos kepinius, nėra.Šiandien kepsime kvapnias obuolių bandeles keptuvėje. Vaikai jas tiesiog dievina, o vyras suvalgo 10 ir svorio nepriauga.

Ingredientai
- 150 ml Kefyras
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 3 v.š. Cukrus
- ½ a.š. Druska
- 330 g Kvietiniai miltai
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 2 vnt. Obuoliai
Paruošimas
- Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus, plakite, kol ištirps cukraus grūdeliai. Į kiaušinių masę supilkite kefyrą ir išmaišykite.
- Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 15 minučių.
- Obuolius nulupkite, išskobkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Ant miltais pabarstyto stalo užminkykite tešlą ir iškočiokite ją plonu sluoksniu.
- Ant sluoksnio uždėkite obuolių kubelius ir tolygiai paskirstykite per visą paviršių. Tešlą susukite į vyniotinį.
- Ilgą vyniotinį padaliname į daug mažų porcijų. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame bandeles iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
- Iškepus galima bandeles apibarstyti cukraus pudra.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!