Kategorija: Lietuvos virtuvė
🇱🇹 Tradiciniai lietuviški patiekalai

Šį receptą verta išbandyti bent kartą – rizikuojate tik tiek, kad kitais metais marinuosite jų dvigubai daugiau.
Žagarėliai turi tik dvi paslaptis. Rūgščią grietinę ir ilgą tešlos kočiojimą-lankstymą.
Kanapės gali būti naudojamos nelukštentos (jei kas valgėte duoną ir traškėjo tarp dantų, tai buvo nelukštentos), arba gliaudytos (tokias naudoju…
Šis baravykų su grietinėlės padažu receptas – arčiausiai klasikos ir tradicijų. Skaniausia taip ruoštus baravykus derinti su virtomis bulvėmis, tačiau…
Prekybos tinkas „Rimi“ kviečia prisiminti paprastą, bet pigų ir greitai paruošiamą receptą, kuris prie stalo suburs visą šeimą.
Šie tradiciniai virtiniai su miško grybais yra puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina natūralų skonį ir jaukumą virtuvėje. Minkšta, elastinga tešla…
Kuršėnų vyniotinis su mėlynėmis – tai klasikinis lietuviškas desertas, žavintis savo lengvumu ir subtiliu skoniu. Minkštas biskvitas, švelnus varškės įdaras…
Galiu drąsiai pasakyti – toks karamelinis tinginys patiks visiems! Išbandyk ir tu!
Šis tradicinis gėrimas, pagamintas iš nesmulkintų avižų su luobele, pasižymi unikaliu skoniu, kuris gali būti neįprastas, tačiau jis itin naudingas…
Šis receptas kilęs iš Rytų Europos, kur spanguolės gausiai auga pelkėse ir miškuose. Čia kisielius dažnai ruošiamas per kūčias ar…
Bulvė – universali ir pigi daržovė, su kuria galima pagaminti pačių įvairiausių patiekalų. Virtas, keptas ar troškintas jas galima patiekti…
Tiesa kukuliai puode gali subyrėti – bet yra labai paprastos taisyklės, kad taip nenutiktų.Šį receptą, kurį siūlau išbandyti, kažkada radau…
Skanus grybų padažas gaminamas ne tik iš pievagrybių, bet ir iš pačių įvairiausių grybų rūšių. Padažą, galite pasigaminti ir iš…
Tiesa silkę gaminau su pievagrybiais, nes miškui dar neradau laiko, nors žinau, kad baravykai auga it ant mielių. Labai tikiuosi…
Subtilaus aromato ir saldaus skonio agurkų užkandis puikiai papildys pagrindinį patiekalą. Net pradedantysis virėjas gali paruošti agurkus su ciberžole. Perskaitykite…
Dešrelių ir raugintų kopūstų troškinys apima vieną iš geriausių gastronomijos porų – rūkytos dešros ar mėsos ir kopūstų.Šis patiekalas turbūt…
Šias traškias bulves taip paprast pasigaminti ir jos jau seniai mėgstamos mūsų namuose!Labai džiaugiuosi, kad išbandysite šį receptą! Tikiuosi, kad…
Tikriausiai visi jau girdėjote naujienas, kad šaltibarsčiai buvo išrinkti skaniausia šalta sriuba pasaulyje. Ta proga siūlau jums išbandyti naują skonį!…
Galbūt jau žinote, kad aš labai mėgstu varškės bei sūrio pyragus?Šiandien pasiūlysiu išsikepti trapios tešlos pyragą su varške. Šio deserto…
Pasimėgaukite skaniu patiekalu – silkė su marinuotais svogūnais. Šviežia silkė, subrendę svogūnai ir aromatingas marinatas sukuria puikų derinį, kuris tikrai…
Pamenu, gyvendama Škotijoje, retkarčiais kolegoms, draugams ar pan. pagamindavau kažką lietuviško ar man bent jau įprasto, o jiems dar negirdėto.…
Kiaušinių marginimas raudoname vyne yra vienas ispūdingiausių būdų sukurti nepakartojamą ir spalvingą Velykų stalo dekoraciją.Nėra vyno kvapo ar skonio. Gaunasi…
Labai skanios salotos, nuostabus grybų, daržovių ir silkės derinys. Puikiai tiks šventiniam stalui.
Tinginys man yra pats skaniausias desertas. Gan ilgai delsiau , kol nusprendžiau pasigaminti varškės tinginį. Prisipažinsiu – varškės tinginys su…
Tikriausiai daugelis mėgstate įvairiais varškės užtepėles, nes jos mūsų Lietuviškui skoniui yra labiausiai ,,prigijusios" ir dažniausiai vartojamos namuose. Ši varškės…
Pasitinkam savo mylimą rudenį. Kada jau norisi sodresnių maisto skonių.
Kad ir kaip nuspręstumėte ją vadinti, neabejotinai, kad ši sodriai rausvo atspalvio burokėlių sriuba traukia akį. Dauguma slavų šalių dar…
Šis skanėstas nepaliks abejingų, be to, tik jūs galėsite jį paruošti taip, kaip patinka jums ir jūsų šeimai. Skonis gaunasi…