Kepta vištiena Kalėdoms
Kepta višta Kalėdoms – tai šventinio stalo pažiba! Tobula su spanguolių padažu, keptomis daržovėmis ar klasikiniais garnyrais. Atraskite receptus, kurie nustebins šeimą ir draugus!
Pasidalinti FacebookŠis receptas – tikras klasikos pavyzdys, kuris niekada nenuvils. Sultinga ir aromatinga višta, įdaryta česnaku, citrina bei petražolėmis, puikiai tiks šventiniam stalui ar jaukiems šeimos pietums. Paprasta, bet nepaprastai gardu!
Gaminti
Pasidalinti FacebookŠios vištienos šlaunelės yra ne tik greitai paruošiamos, bet ir pasižymi nuostabiu skoniu. Receptas reikalauja vos kelių ingredientų, todėl jis yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta paprastumą virtuvėje. Minkšta, sultinga mėsa, apgaubta aromatingu padažu, taps tikra stalo puošmena.
Gaminti
Pasidalinti FacebookŠis įdarytos vištos receptas – tai puikus pasirinkimas, kai norisi patiekalo, kuris nustebins skonių deriniais ir atrodys įspūdingai ant stalo. Sultingas vištienos vidus su saldžiarūgščiu obuolių, džiovintų slyvų ir riešutų įdaru taps tikra šventės kulminacija.
Gaminti
Pasidalinti FacebookDalinuosi su jumis originaliais savo sesers receptais. Labai mėgstu vištieną ir šiandien norėjau ją iškepti ypatingai. Padėjo skambutis sesei, vištiena gavosi labai aromatinga ir skani. Būtų tikras „nusikaltimas“ nepasidalinti su jumis šiuo receptu.
Gaminti
Pasidalinti FacebookŠis receptas puikiai tinka tiems, kurie ieško sočių ir universalių patiekalų. Įdaryta višta bulvėmis ne tik patraukliai atrodo, bet ir yra lengvai pagaminama, todėl idealiai tinka tiek šeimos pietums, tiek šventiniam kalėdiniam stalui.
Gaminti
Pasidalinti FacebookŠis receptas puikiai tinka Kalėdiniam šventiniam stalui ar ypatingai vakarienei. Aromatinga, sultinga vištiena su subtiliu apelsinų ir medaus glazūros skoniu puikiai dera su saldžiarūgšte įdaro kompozicija. Tai patiekalas, kuris nustebins net reikliausius ir taps tikru šventės akcentu.
Gaminti
Pasidalinti FacebookLabai paprastas receptas ir labai skanus patiekalas! Ryžiai gaunasi išmirkę vištienos sultyse, aromatingi ir birūs!!!
Gaminti
Pasidalinti FacebookDar vienas skanus būdas paruošti vištienai. Vištiena išsitroškina ir būna minkšta ir sultinga, neišsausėja pomidorų ir paprikų padaže.
Gaminti
Pasidalinti FacebookJaukumo, paprastumo ir skonio viršūnė - taip apibudinsiu šios nuostabios vištienos receptą. Tai labai pikantiška ir skani glazūra.
Gaminti
Pasidalinti FacebookŠis receptas stebina įdomiu skonių deriniu – švelnūs vištienos filė suktinukai, įdaryti sultingais grybais, svogūnais ir šviežia rukola, yra puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Be to, lengvai pagaminami ir maistingi!
Gaminti
Pasidalinti FacebookŠie gardūs vištienos suktinukai, įdaryti keptų daržovių ir sūrio mišiniu, apvynioti traškia šonine, taps puikiu pasirinkimu tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Jie lengvai paruošiami ir stebina skoniu.
Gaminti
Pasidalinti FacebookVišta yra vienas seniausių prijaukintų paukščių. Maždaug 600 m. pr. m. e. Babilono raižiniuose atsirado šio paukščio kaip mėsos šaltinio vaizdų. Vištiena taip pat buvo viena iš labiausiai paplitusių mėsos rūšių viduramžiais. Šiuo metu visų esamų vištienos patiekalų suskaičiuoti neįmanoma. Vištiena tapo pagrindiniu greito maisto gaminiu ir ruošiama įvairiais būdais – kepama, verdama, rūkoma ir troškinama.
Gaminti
Pasidalinti FacebookPrie vištienos puikiai tiks ryžiai, kurie bus ypatingai skanūs susimaišę su ją gaminant likusiu padažu. Jeigu norite kiek sutirštinti padažą, galite padaryti taip: sumaišykite šaukštelį krakmolo ar miltų su šaukšteliu vandens, įplakite į verdantį padažą ir pavirkite keletą minučių, kol padažas sutirštės.
Gaminti Kepta višta yra tradicinis Kalėdų patiekalas daugelyje šalių. Ji pradėta kepti dar viduramžiais, kai mėsa tapo šventinių progų simboliu. Višta, kaip lengviau prieinama paukštiena, tapo alternatyva brangesnei žąsiai ar kalakutui.
Ingredientai: dažniausiai naudojamas sviestas, česnakas, citrina, rozmarinas, čiobreliai, druska ir pipirai. Višta įtrinama prieskoniais, įdarinėjama citrusiniais vaisiais ar daržovėmis ir kepama orkaitėje, kad mėsa būtų sultinga, o oda traški.
Patiekiama su bulvėmis, morkomis, bruknių padažu ar kitais mėgstamais garnyrais. Tai universalus ir šventiškas patiekalas, tinkantis tiek šeimos, tiek didesniems susibūrimams.