Tęsiant mėlynių temą. Šiandien dalinuosi su jumis mėlynių pyrago receptu, kuris vakar buvo pažadėtas mano skaitytojai. Pyragas gali būti gaminamas iš šviežių arba šaldytų mėlynių. Ruošiantis nėra nieko sudėtingo. Pilnai atvėsusį šaldytuve pyragą reikia supjaustyti gabalėliais.

Atviras mėlynių pyragas
Šis mėlynių pyragas yra lengvas ir vasariškas. Daug skanių ir prinokusių mėlynių, plonos ir trapios tešlos. Su karšta arbata ar kava – tiesiog bomba! Pabandykite iškepti šį pyragą; galite iš karto padvigubinti ingredientų kiekį!
Įrankiai
Ingredientai
Mėlynių įdarui
- 4 puodeliai Mėlynės
- ½ puodeliai Vanduo
- 2 v.š. Bulvių krakmolas
- 4 v.š. Citrinos sultys
- Druska - žiupsnis
Paruošimas
- Pagrindui skirtus produktus (be vandens) suberiame ant didelės lentos ar stalo ir kapojame peiliui, kol pasidarysi žirnio dydžio trupiniai. Supilame vandenį ir greitai suminkome tešlą į kamuolį. Dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame kitu plėvelės gabalu. Delnais greitai suspaudžiame kažką panašaus į diską. Dedame į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui (aš išlaikiau visą parą, viskas buvo OK).
- Orkaitę įkaitiname iki 180℃.
- Išimame tešlą ir plonai iškočiojame (geriau seksis, jei kočiosite tarp tų dviejų plėvelės skiaučių). Išklojame pyrago formą (naudojau 26 cm Ø skersmens). Nupjaustome atsikišusius tešlos gabaliukus. Dedam į šaldytuvą 30 minučių. Traukiam lauk. Ant tešlos užklojam kepimo popieriaus, supilam džiovintus žirnius – kad pagrindas neišsipūstų ir nesusitrauktų. Kepam 30 minučių. Nuimam žirnius bei kepimo popierių, kepam dar 15 minučių, kol gražiai paruduos. Traukiam lauk ir visiškai atvėsiname.
Ruošiame įdarą
- Vieną puodelį mėlynių sumaišom su vandeniu ir cukrumi. Užverdame. Paviriname 4 minutes, kol pradės tirštėti. Krakmolą sumaišome su 4 šaukštais vandens. Greitai supilame į verdančias mėlynes, taip pat supilame citrinos sultis. Paverdame dar vieną minutę. Išjungiame ugnį. Supilame likusias uogas ir atsargiai išmaišome. Įdarą supilame ant ataušusios pagrindo. Palaukiame kol įdaras sustings – apie 2 valandas tegul pyragas pastovi kambario temepratūroje.
Pastabos
Nuotraukose matote labai mažą pyragiuką, čia to didžiojo vaikas. Padariau iš nupjautų tešlos gabaliukų. Jei norit tokių mažiukų pyragiukų – jokių problemų. Tik kepti reikės dvigubai trumpiau. 15 ir 7 minutes. Iš tokio kiekio turėtų gautis apie 10 – 12 pyragiukų.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!