Kategorija: Česnakai
Česnakai kaip pasėliai buvo žinomi daugiau nei prieš keturis tūkstančius metų. Česnakai buvo naudojami Senovės Egipte ir Romoje, Artimuosiuose Rytuose. Svogūnėliai buvo rasti kasinėjant Tutanchamono kapą, prieš olimpines žaidynes buvo įtraukti į piramidžių statytojų ir sportininkų racioną: tikėta, kad tai suteikia jėgų ir drąsos.
Aš nemeluosiu – ši sriuba yra mano mėgstamiausia. Šią mėsos kukulių sriubą paruošite vos per 30 min. su skaniais kukuliais…
Kad ir kaip nuspręstumėte ją vadinti, neabejotinai, kad ši sodriai rausvo atspalvio burokėlių sriuba traukia akį. Dauguma slavų šalių dar…
Labai paprastas receptas ir labai skanus patiekalas! Ryžiai gaunasi išmirkę vištienos sultyse, aromatingi ir birūs!!!
Mano meilė tailandietiškam maistui per pastaruosius kelerius metus tapo mėgstamiausias iš visų kitų pasaulio virtuvių. Mėgstu tailandietišką virtuvę. O tai…
Mūsų virtuvėje dažnai, nepelnytai būna užmirštos sorų kruopos, kurios yra puikus seleno šaltinis – tai labai svarbus mikroelementas grožiui bei…
Paragaukite vienus iš skaniausių azijietiškų salotų. Lengvai paruošiamos traškios salotos.
Arabiška virtuvė mane žavi. Jos patiekalai gaminami paprastai, prieskoniai ir pagardai sureguliuoti maksimaliai. Patiekalai yra prieinami, sveiki, sotūs ir garantuotai…
Kvepianti ir apskrudusi vištiena, kepta orkaitėje – šio patiekalo neatsisakys niekas! Švelni ir sultinga mėsa gali būti patiekiama su bet…
Šiandien siūlau jums neįtikėtinai paprastą ir skanų patiekalą: vištieną kreminiame padaže su špinatais. Vištiena gaunasi labai sultinga, o lengvas kreminis…
Šalta burokėlių sriuba, arba šaltieji barščiai, arba lietuviški šaltibarščiai – daugelio tautų nacionalinis patiekalas ir kiekvienas turi savo receptą! Šiandien…
Siūlau pasigaminti šias begalo skanias sluoksniuotų vištienos salotas. Salotas galite paruošti į didelį dubenį ar patiekti taurėse ar stikliniuose indeliuose.…
Liežuvio mišrainės receptas – gaunasi ryškaus, labai švelnaus skonio ir labai gražiai atrodo ant šventinio stalo.
Jaukumo, paprastumo ir skonio viršūnė – taip apibudinsiu šios nuostabios vištienos receptą. Tai labai pikantiška ir skani glazūra.
Turėjau krabų lazdelių šaldytuve kurios badė akis ir laukė eilės būti sunaudotos. Tai pamačiau receptą ir nelikau nusivylusi! Labai skanios…
Baltieji šaltibarščiai skatina kiekvieną ekspermentuoti su skoniais ir priedais, ir gaminti savo svajonių sriubą. Tai patiekalas, kuris liepia mesti steriotipus…
Šis receptas – naujas atradimas! Sugalvotas visai netyčia, nes gaminau Anthony Bourdain įkvpėtus sumuštinius su mortadela, sūriu ir pistacijomis. Kai…
Artėjant vasarai norisi lengvų ir greitai pagaminamų patiekalų, tai ta proga siūlau jums išbandyti lengvą vakarienės idėją, kuri tikrai patiks…
Štai paprastas paprastų pomidorų salotų su Mocarelos sūriu ir bazilikų užpilu receptas. Tai sveikos ir paprastos salotos pietums ar vakarienei,…
Moliūgų sriuba gali būti labai lėkšta ir neįspūdinga, o gali būti taip iš kojų verčianti, kad nustebinanti skonio negalėsite sustoti…
Tikriausiai ne daugelis žino, kad prieš 6-7 metus dirbau Japoniškame restorane, ten išmokau labai daug įvairių Azijos patiekalų, susukti sušius,…
Tai GERIAUSIAS aštraus čili receptas! Sotus vieno puodo čili su pupelėmis, kuris yra turiningas skoniu ir puikiai tinka vėsesniai dienai.…
Meksikos virtuvė yra žinoma dėl savo drąsių skonių ir sočių patiekalų, o sriubos nėra išimtis. Sriuba, kurią šiandien pasiūlysiu ypač…
Tai vienas patiekalų, kurį labai mėgsta mano vyras. Mėgstu ir aš, bet sau gaminčiau be dešrelių. Tikrai dažnai valgau vegetariškai,…
Šis turkiškų baklažanų receptas yra klasikinis ir mėgstamas visoje Turkijoje. Pavadinimas Karniyarik verčiamas kaip “skilęs pilvas”, o tai, mano manymu,…
Gal vis dar turite nuo rudenio likusių moliugų? Šios salotos puikus būdas juos sunaudoti. Traškios, sočios ir labai skanios. Jas…
Ši sriuba tikrai labai skani ir šiektiek nostalgiška , nes primena vaikystę. Anksčiau ji buvo populiaresnė nei dabar, o gal…
Užpilo gausis daugiau nei reikia patiekalui, galite jį užpilti ant salotų, pomidorų, agurkų ar žuvies.
Šis kepsnys su slyvų padažu tapo vienu mėgstamiausiu, nes yra paprastai paruošiamas, bet sultingas ir gardus.