Kategorija: Lietuvos virtuvė
🇱🇹 Tradiciniai lietuviški patiekalai

Žalumynų sezonas prasidėjo ir laikas rinkti paprastus ir labai skanius receptus. Šiandien dalinuosi salotų receptu iš kategorijos: labai paprastos ir…
Šalta burokėlių sriuba, arba šaltieji barščiai, arba lietuviški šaltibarščiai – daugelio tautų nacionalinis patiekalas ir kiekvienas turi savo receptą! Šiandien…
Šokolado tinginys yra beveik toks pats kaip ir su baltuoju šokoladu, bet su stipresniu ir turtingesniu skoniu, kartu su subtiliu…
Iki Velykų liko visai nedaug. Švenčiantiems šią šviesią šventę primenu savo mėgstamiausią ir gražiausią kiaušinių dažymo būdą svogūnų lukštuose. Pradedu…
Visiems puikiai žinomas ir tikrai pamėgtas sausainių pyragas-vyniotinis “tinginys”. Jo variacijų yra daubybė: su riešutais, džiovintais vaisiais, be pagardų ir…
Labai paprastas receptas kūrį norėjosi priminti. Kas kartą valgant juos prisimenu vaikystę. Nežinau kodėl, bet man tai labai primena vasaros…
Tai virtinukai su grybų įdaru. Šį kartą virtinukus gaminau iš pilkūjų kreivabūdžių ir miško grybų.
Dar vienas mano labai pamėgtas šaltibarsčių derinys, kuris tikrai atgaivins karštomis dienomis. Grudėta varškė čia prideda daug šarmo, kiek neįprastas…
Baltieji šaltibarščiai skatina kiekvieną ekspermentuoti su skoniais ir priedais, ir gaminti savo svajonių sriubą. Tai patiekalas, kuris liepia mesti steriotipus…
Niekada nebuvau gaminusi virtinukų su bulvėmis, o be reikalo! Nuo šiol šie vieni iš mėgstamiausių!
Tradicinis maistas visame pasaulyje išgyvena šiokį tokį renesansą, įskaitant ir tradicinį lietuvišką maistą.
Šis tingynio receptas yra lengvai pagaminamas europietiškas desertas, puikus skanėstas visai šeimai.Puikiai atrodo kaip tortas puošnesnei progai, bet taip pat…
Tinginys su kavos skonio šokoladu ir spanguolėmis baltajame šokolade.Tikriausiai nerasime tokio kuris neragavo šio deserto! Ar jo negamino namuose! Jis…
Trapios tešlos sausainiai visada buvo mano mėgstamiausi. Man patinka tai, kad jie yra sviestiniai ir ne per saldūs.Šventiniam vakarėliui ar…
Aš esu bet kurio recepto, kuriame reikalingas saldintas kondensuotas pienas, gerbėja. Gėda prisipažinti, kad mėgaujuosi tiesiai iš skardinės su šaukštu.…
Rūgštynių-brokėlių lapų barščiai – tai soti sriuba, lengvesnė už raudonuosius barščius ir ruošiama daugiausiai vasara, kai pasirodo pirmosios sodo daržovės.…
Ilgai galvoje turėjau šią idėją, vis norėjosi sujungti lietuviškas varškės spurgas su ispaniškomis churros – ir pagaliau tai įvyko! Tai…
Virtinukai su aguonomis – patiekalas, kurį nesunkiai pasigaminsite pagal mano receptą.
Šį kartą pagaminau silkę su šaldytais baravykais, o ne kaip įprasta su džiovintais.
Žemaičių blynus jau esu kepusi, tačiau viena skaitytoja Rima pastebėjo, kad blynus geriau būtų kepti orkaitėje. Tad šį kartą bandysiu…
Dabar kepykla likus tik mano prisiminimuose (jos vietoje automobilių servisas), tačiau eidama pro šalį atrodo vėl užuodžiu šviežiai kepamos duonos…
Užtepėlę galite tepti ant skrudintos baltos duonos, krekerių, prancūziško batono, ciabatta duonos, ar ko tik norite!
Be to, lietuviškai šį desertą vadiname bulvytėmis. Bet neklauskite kodėl – aš nežinau. Tiesiog laikausi taisyklių…
Sriuba buvo tai ko tikrai norėjosi ir ji puikiai tiko lietingu oru, ją mielai valgė ne tik mano vaikas, bet…
Labai nesunkiai pagaminamas, baliui, galbūt, nelabai tinka, bet nusivežti pas draugus – kaip tik. Nes šis senbernis nesunkiai transportuojams, ir…
Būkite pasiruošę, kad miltų gali prireikti daugiau ar mažiau nei nurodyta recepte. Orientuotis reikia ne į miltų kiekį, o į…
Grybų skonis paverčia šį patiekalą puikia rudeniška vakariene.