Kategorija: Kiaušiniai
Nežinau geresnio pavadino kaip pavadinti šį patiekalą, jame kartu su plėšyta vištiena susijungia bulvių košė, fermentinis sūris, virtos morkos ir…
Tai Italijos virtuvės įkvėptas receptas, kuris skoniu jus nukels prie jūros. Aš mėgstu žuvies kukuliukus ir su tešla keptą žuvį,…
Toks kukulių su ryžiais receptas mažai skiriasi nuo tradicinio. Iš faršo formuojami rutuliukai, kurie iš pradžių kepami, o paskui troškinami…
XI amžiuje anglų vienuolis pirmą kartą į kalėdinį kepinį įdėjo imbiero. Taip atsirado originali tradicija, kurią daugelis šalių palaiko ir…
Daugelis žmonių atsisako skanių patiekalų, nes yra priversti stebėti savo figūrą. Laimei, silkę pataluose galima paruošti ir be majonezo. Tiesiog…
Nepaisant savo paprastumu, Baltoji mišrainė atveria neribotą erdvę eksperimentams. Pavyzdžiui, vietoj dešros ar mėsos galite pasiimti bet kokį alternatyvų produktą.…
Riekelė šios skanios duonos puikiai tiks ryte prie kavos ar arbatos puodelio arba bet kuriuo paros metu, kai trokštate šiek…
Jau kelerius metus ruošiu Balta mišrainę pagal šį receptą. Gaunasi labai skanu! Daržoves salotoms reikia ne virti, o kepti orkaitėje.…
Yra patiekalų, kurie suvokiami tik kaip šventiniai, ir yra patiekalų, kurie gaminami specialiai Naujiesiems metams ar kalėdoms ir be šio…
Gražios sluoksniuotos salotos su ryškiu skoniu ir neįprastu deriniu taps Klėdinio ar Naujųjų metų stalo akcentu.
Be galo mėgstamas mano šeimynos pyragas. Šiame pyrage puikiai dera moliūgas su fetos sūrių.
Recepto šaltinis: “Moters savaitgalio virtuvė” Nr.9.
Kaip ir buvau žadėjusi, traukiu iš spintelės į dienos šviesą, gerokai “apgirtusį” savo kalėdinį džiovintų vaisių pyragą ir pristatau Jūsų…
Tooobulas… !!!!!!!!! Nėra ką daug rašyti, reikia bent kartą paragauti…
Na, o dabar apie tortą. Paprastai tokių pyragų aš tortais nevadinu. Bet neturint gimtadienio torto, pasislėpiau už pavadinimo “Zacherio tortas”. …
Labai labai skanus pyragas, ypatingas, nepakartojamas. Konsistencija primena morkų pyragą, bet šis – daug turtingesnis savo skonių visuma. Tik, kaip…
Paprasta, bet kepimas įvaro streso. Ogi todėl, kad šonai pučiasi kaip padangos, o vidurys lieka savo vietoje. Bet po to…
Labai patiko pyrago biskvitas – minkštas, kvepiantis sviestu. O lazdyno riešutai su rabarbarais taip pat puikiai dera, jeigu vis dar…
Šį kartą gaminau jautienos kukulius su prieskoninėmis žolelėmis ir Fetos sūriu. Labai skanu, tik svarbiausia neperkepti, nes jautienai išsausėjus neužtenka…
Žemaičių blynus jau esu kepusi, tačiau viena skaitytoja Rima pastebėjo, kad blynus geriau būtų kepti orkaitėje. Tad šį kartą bandysiu…
Esu tikra, kad galite naudoti ir bet kokį kitą riešutų sviestą, pavyzdžiui, migdolų ar lazdyno riešutų.
Nusprendžiau paklausyt puodo/leptuvės/puodelio ar dar ten kažko, ant ko buvo ši frazė. Ir tik tada pamaniau, jog galbūt džiaugsmas iš…
Greitai paruošiamas apkepas.
Paprastas ir prieinamas legendinio slyvų pyrago receptas. Labai aromatingas ir švelnus kepinys.
Prie ko aš čia lenkiu? O gi prie to, kad aš pavarčiau paskaičiau ir padėjau į šoną, bet mano vyras…
Jei medus suteikia malonų ir subalansuotą saldumą, tai citrininė mėta suteikia ryškų citrusinį-mėtinį atspalvį. Gausite tiesiog tobulą skonio derinį!
Šį kartą recepto nebuvo – tiesiog nuojauta pakuždėjo ką ir kaip dėti, o rezultatas fantastiškas – pagaliau, pagaliau turiu savo…