Kategorija: Kvietiniai miltai
Vištienos kepsneliai namuose tikriausiai daugeliui pažystamas patiekalas. Atsimenu vaikystėje žavėjausi draugės mamos kepamais, jie buvo tokie skanūs, tai pabandžiau atkurti…
Pasitinkam savo mylimą rudenį. Kada jau norisi sodresnių maisto skonių.
Kas gali būti geriau už varškėčius pusryčiams šeštadienio rytą? Tik nesaldūs varškėčiai su sūriu ir špinatais! Skanu, lengva, sveika! Juos…
Šis pyragas su pekano riešutais yra tiesiog puikus – minkštas, lipnus, su intensyviu šokolado skoniu, kaip ir pridera geram “browniui”…
Nesudėtingas, tačiau labai skanus, drėgnas ir labai šokoladinis. Ir dar, jis veganiškas, tad mažiau nuodėmingas – galima neapsiriboti vienu gabalėliu.…
Šiandien atnešu jums saldžiųjų bandelių receptą, kilusį tiesiai iš mano vaikystės. Šios saldžios varškės kremo įdarytos bandelės buvo mano mėgstamiausias…
Šis patiekalas puikus tuo, kad jį galite valgyti ir šaltą vietoje vyniotinio. Puikiai tiks su duona. Riešutai ir grybai yra…
Labai paprastas receptas kūrį norėjosi priminti. Kas kartą valgant juos prisimenu vaikystę. Nežinau kodėl, bet man tai labai primena vasaros…
Tai virtinukai su grybų įdaru. Šį kartą virtinukus gaminau iš pilkūjų kreivabūdžių ir miško grybų.
Niekada nebuvau gaminusi virtinukų su bulvėmis, o be reikalo! Nuo šiol šie vieni iš mėgstamiausių!
Antrą kartą iš eilės pasirinkau Ukrainą – sužavėjo jos paprasti ir širdžiai artimi patiekalai. Labai ilgai ieškojau Paskos receptų, visi…
Minkšti, šilti ir jaukus – tai puikus būdas panaudoti likusią bulvių košę. Šie bulvių kroketai, puikiai tinkantys lengvam garnyrui ar…
Trapios tešlos sausainiai visada buvo mano mėgstamiausi. Man patinka tai, kad jie yra sviestiniai ir ne per saldūs.Šventiniam vakarėliui ar…
Ilgai galvoje turėjau šią idėją, vis norėjosi sujungti lietuviškas varškės spurgas su ispaniškomis churros – ir pagaliau tai įvyko! Tai…
Šie sausainiai yra šokolado megėjų svajonių išsipildymas! Sodraus skonio, minkšti viduje, tikrai nepaliks abėjingų! Šie sausainiai tikrai saldūs ir pilni…
Nežinau kaip jūs, bet pusryčiai yra mano mėgstamiausias dienos valgis. Nepaisant to, aš ne visada noriu daug laiko skirti jo…
Nežinau geresnio pavadino kaip pavadinti šį patiekalą, jame kartu su plėšyta vištiena susijungia bulvių košė, fermentinis sūris, virtos morkos ir…
Tikriausiai visi dažnai gaminate įvairius azijietiškus patiekalus iš vištienos, bet ar esate meginę taip paruošti žuvį? Esu dalinusis panašiu receptu…
XI amžiuje anglų vienuolis pirmą kartą į kalėdinį kepinį įdėjo imbiero. Taip atsirado originali tradicija, kurią daugelis šalių palaiko ir…
Tai yra patys minkščiausi, skaniausi ir sviestiškiausi riestainiai, kuriuos valgysite savo gyvenime. Tikriausiai gerai, kad pagal receptą riestainių gausis tik…
Riekelė šios skanios duonos puikiai tiks ryte prie kavos ar arbatos puodelio arba bet kuriuo paros metu, kai trokštate šiek…
Skani vegetariška sriuba, bet ypatingai nenustebina. Tiesiog tokia tvarkinga, neišsišokanti, su šelnia skonių derme.
Recepto autorė pateikia ir kitus pagardų variantus – sezamų sėklas galima keisti aguonomis, smulkiai tarkuotu Parmezano ar bet kokiu kitu…
Tradiciškas mėsos įdaras visada gali būti pakeičiamas į bulvių ar špinatų įdarą.
Virtinukai su aguonomis – patiekalas, kurį nesunkiai pasigaminsite pagal mano receptą.
Recepto šaltinis: “Moters savaitgalio virtuvė” Nr.9.
Kaip ir buvau žadėjusi, traukiu iš spintelės į dienos šviesą, gerokai “apgirtusį” savo kalėdinį džiovintų vaisių pyragą ir pristatau Jūsų…