Kategorija: Juodieji pipirai
Be galo mėgstamas mano šeimynos pyragas. Šiame pyrage puikiai dera moliūgas su fetos sūrių.
Savaitgaliais baisiai gera nieko neplanuoti ir niekur neskubėti. Atsiversti būvis.lt, rasti naują, paprastą sriubos receptą ir nieko negalvojant išsivirti. Šiame recepte…
Žemaičių blynus jau esu kepusi, tačiau viena skaitytoja Rima pastebėjo, kad blynus geriau būtų kepti orkaitėje. Tad šį kartą bandysiu…
Apskritai guliašas yra pirmasis patiekalas, kuris pas mus atkeliavo iš vengrų virtuvės. Tai soti sriuba su daug mėsos ir daržovių.
Skumbrė – vertinga, plėšri jūros žuvis iš to paties pavadinimo šeimos. Vidutinis žuvies svoris yra 300–400 gramų, o ilgis 30–40…
Nusprendžiau paklausyt puodo/leptuvės/puodelio ar dar ten kažko, ant ko buvo ši frazė. Ir tik tada pamaniau, jog galbūt džiaugsmas iš…
Greitai paruošiamas apkepas.
Jei gaminsite, jokiu būdu nekeiskite šviežių bazilikų džiovintais – skonis bus nebe tas.
Užtepėlę galite tepti ant skrudintos baltos duonos, krekerių, prancūziško batono, ciabatta duonos, ar ko tik norite!
Padažui gaminti patarčiau naudoti pilnai sunokusius pomidorus. Tinka įvairių rūšių. Jei rinksitės labiau sultingus, o ne mėsingus, padažas gausis skystesnis…
Skanus ir sotus apkepas! Galite gaminti be grikių – vis tiek gausis labai skanu!
Man pasta yra visada skaniausia. Jeigu einu valgyti į miestą, meniu pirmiausia žiūrinėju, kokia yra pasta. O šioji labai gera – tvarkingo ir…
Jei esate mėlynojo pelėsinio sūrio, tokių kaip Gorgonzola, Roquefort, Dor Blue, gerbėjas, jums tikrai patiks šios salotos!
Ant stalo taip pat turi būti traškių saldžių marinuotų agurkėlių bei marinuotų svogūnų (jei šalia nėra jūsų antrosios pusės!). Tinka ir marinuotos…
Šį kartą išbandžiau ukrainietiškus, pagal savo draugę. Šaukštas nuo tirštumo juose turėjo stovėti, bet dėl šeimos valgymo ypatumų, šiek tiek…
Sriuba buvo tai ko tikrai norėjosi ir ji puikiai tiko lietingu oru, ją mielai valgė ne tik mano vaikas, bet…
Asmeniškai man, tai pati skaniausia iki šiol mano gaminta lęšių sriuba – tikrai įtrauksiu ją į savo nuolatinį sriubų racioną.
Esu jau ne kartą gaminusi svogūnų sriubą, bet tokios, kuri būtų tokia artimiausia prancūziškai klasikai reikėjo tobulinti tikrai ne vieną…
Kad ilgai nepalikti vyrų vienų (ironizuoju), sugalvotas patiekalas labai paprastai pagaminamas ir sotus. Taigi, viskas iki skausmo paprasta.
Viskas gaminama labai greitai ir paprastai!
Višta yra vienas seniausių prijaukintų paukščių. Maždaug 600 m. pr. m. e. Babilono raižiniuose atsirado šio paukščio kaip mėsos šaltinio…
Tikiuosi sudominau jus, tikrai neįprastas ir nuostabus, o svarbiausia greitas patiekalas.
Žinojau, kad atvažiuos draugai su savo mažuoju sūneliu, todėl ruošdama mėsą pabijojau patiekti ją sausą, perkepusią, guminę, o tuo pačiu…
Prie vištienos puikiai tiks ryžiai, kurie bus ypatingai skanūs susimaišę su ją gaminant likusiu padažu. Jeigu norite kiek sutirštinti padažą,…
Antį aptepiau medaus ir abrikosų džemo glaistu, tačiau to daryti nėra būtina. Jei norite, vietoje medaus ir abrikosų džemo naudokite…
Paprikas tokias esu jau kažkada dėjusi, vienas iš populiariausių giminių ir draugų tarpe receptas. Šį kartą vienas kitas patobulinimas.
Siūlau dar vieną paprastą vištienos variantą – su grybais ir spirgučiais. Vištiena paruošiama labai greitai ir gaunasi labai švelni, sultinga…
Norėjau, kad mėsa būtų “vidutiniškai” iškepusi, todėl baigiau kepti, kai virbalas prilietus buvo gan šiltas, mėsos temperatūra turėjo būti apie…