Kategorija: Orkaitė
Labai labai skanus pyragas, ypatingas, nepakartojamas. Konsistencija primena morkų pyragą, bet šis – daug turtingesnis savo skonių visuma. Tik, kaip…
Paprasta, bet kepimas įvaro streso. Ogi todėl, kad šonai pučiasi kaip padangos, o vidurys lieka savo vietoje. Bet po to…
Taigi štai – Morenginis obuolių pyragas, puikus ne tik gimtadienio proga!
Labai patiko pyrago biskvitas – minkštas, kvepiantis sviestu. O lazdyno riešutai su rabarbarais taip pat puikiai dera, jeigu vis dar…
Kodėl saldūs pyragėliai su slyvų įdaru? Todėl, kad beprotiškai užsinorėjau saldaus ir dar dėl to, kad jau ruduo ir dabar…
Šį kartą gaminau jautienos kukulius su prieskoninėmis žolelėmis ir Fetos sūriu. Labai skanu, tik svarbiausia neperkepti, nes jautienai išsausėjus neužtenka…
Žemaičių blynus jau esu kepusi, tačiau viena skaitytoja Rima pastebėjo, kad blynus geriau būtų kepti orkaitėje. Tad šį kartą bandysiu…
Esu tikra, kad galite naudoti ir bet kokį kitą riešutų sviestą, pavyzdžiui, migdolų ar lazdyno riešutų.
Greitai paruošiamas apkepas.
Dabar kepykla likus tik mano prisiminimuose (jos vietoje automobilių servisas), tačiau eidama pro šalį atrodo vėl užuodžiu šviežiai kepamos duonos…
Paprastas ir prieinamas legendinio slyvų pyrago receptas. Labai aromatingas ir švelnus kepinys.
Padažui gaminti patarčiau naudoti pilnai sunokusius pomidorus. Tinka įvairių rūšių. Jei rinksitės labiau sultingus, o ne mėsingus, padažas gausis skystesnis…
Skanus ir sotus apkepas! Galite gaminti be grikių – vis tiek gausis labai skanu!
Labai labai gera vegetariška pasta. Puikiai tiko ant velykinio stalo – man tai buvo skaniausias šventinio stalo patiekalas. Skonis nėra kažkoks ypatingas…
Jei neturite jau paruoštų duonos trupinių, tiesiog nupjaustykite baltos duonos plutą, supjaustykite ją mažesniais gabalėliais ir sumalkite virtuviniu kombainu.
Mano lazanija gavosi gąsdinančiai didelė ir soti. Labai geras pasirinkimas svečiams sočiai pavaišinti.
Ant stalo taip pat turi būti traškių saldžių marinuotų agurkėlių bei marinuotų svogūnų (jei šalia nėra jūsų antrosios pusės!). Tinka ir marinuotos…
Prie ko aš čia lenkiu? O gi prie to, kad aš pavarčiau paskaičiau ir padėjau į šoną, bet mano vyras…
Jei medus suteikia malonų ir subalansuotą saldumą, tai citrininė mėta suteikia ryškų citrusinį-mėtinį atspalvį. Gausite tiesiog tobulą skonio derinį!
Šį kartą recepto nebuvo – tiesiog nuojauta pakuždėjo ką ir kaip dėti, o rezultatas fantastiškas – pagaliau, pagaliau turiu savo…
Tik iškepusi duona gavosi keistai tamsi viduje, nors miltus naudojau tuos pačius kaip visuomet.
Ieškojau obuolių duonos recepto, kuris patiktų mano 7 metų sūnui. Jau minėjau, kad jis būna išrankus kepiniams, nemėgsta, kai juose yra…
Esu jau ne kartą gaminusi svogūnų sriubą, bet tokios, kuri būtų tokia artimiausia prancūziškai klasikai reikėjo tobulinti tikrai ne vieną…
Kad ilgai nepalikti vyrų vienų (ironizuoju), sugalvotas patiekalas labai paprastai pagaminamas ir sotus. Taigi, viskas iki skausmo paprasta.
Šiandien pagaliau atėjo ta diena, kai gavau pirkti šviežių nedidelių skumbrių, todėl išbandžiau šį receptuką ir tikrai galiu prisipažinti, kad…
Aš nedėjau pomidorų, man pasirodė, kad jie suteiks perteklinį rūgštumą.
Višta yra vienas seniausių prijaukintų paukščių. Maždaug 600 m. pr. m. e. Babilono raižiniuose atsirado šio paukščio kaip mėsos šaltinio…
