Kategorija: Druska
Tradiciškas mėsos įdaras visada gali būti pakeičiamas į bulvių ar špinatų įdarą.
Virtinukai su aguonomis – patiekalas, kurį nesunkiai pasigaminsite pagal mano receptą.
Be galo mėgstamas mano šeimynos pyragas. Šiame pyrage puikiai dera moliūgas su fetos sūrių.
Recepto šaltinis: “Moters savaitgalio virtuvė” Nr.9.
Labai labai skanus pyragas, ypatingas, nepakartojamas. Konsistencija primena morkų pyragą, bet šis – daug turtingesnis savo skonių visuma. Tik, kaip…
Kodėl saldūs pyragėliai su slyvų įdaru? Todėl, kad beprotiškai užsinorėjau saldaus ir dar dėl to, kad jau ruduo ir dabar…
Savaitgaliais baisiai gera nieko neplanuoti ir niekur neskubėti. Atsiversti būvis.lt, rasti naują, paprastą sriubos receptą ir nieko negalvojant išsivirti. Šiame recepte…
Žemaičių blynus jau esu kepusi, tačiau viena skaitytoja Rima pastebėjo, kad blynus geriau būtų kepti orkaitėje. Tad šį kartą bandysiu…
Keptų pievagrybių užkandis su česnakais ir morkomis, paskrudęs ir sultingas – puikiai dera tiek su mėsos ar žuvies kepsniais, tiek valgyti…
Esu tikra, kad galite naudoti ir bet kokį kitą riešutų sviestą, pavyzdžiui, migdolų ar lazdyno riešutų.
Apskritai guliašas yra pirmasis patiekalas, kuris pas mus atkeliavo iš vengrų virtuvės. Tai soti sriuba su daug mėsos ir daržovių.
Skumbrė – vertinga, plėšri jūros žuvis iš to paties pavadinimo šeimos. Vidutinis žuvies svoris yra 300–400 gramų, o ilgis 30–40…
Nusprendžiau paklausyt puodo/leptuvės/puodelio ar dar ten kažko, ant ko buvo ši frazė. Ir tik tada pamaniau, jog galbūt džiaugsmas iš…
Greitai paruošiamas apkepas.
Jei gaminsite, jokiu būdu nekeiskite šviežių bazilikų džiovintais – skonis bus nebe tas.
Dabar kepykla likus tik mano prisiminimuose (jos vietoje automobilių servisas), tačiau eidama pro šalį atrodo vėl užuodžiu šviežiai kepamos duonos…
Paprastas ir prieinamas legendinio slyvų pyrago receptas. Labai aromatingas ir švelnus kepinys.
Padažui gaminti patarčiau naudoti pilnai sunokusius pomidorus. Tinka įvairių rūšių. Jei rinksitės labiau sultingus, o ne mėsingus, padažas gausis skystesnis…
Skanus ir sotus apkepas! Galite gaminti be grikių – vis tiek gausis labai skanu!
Jei neturite jau paruoštų duonos trupinių, tiesiog nupjaustykite baltos duonos plutą, supjaustykite ją mažesniais gabalėliais ir sumalkite virtuviniu kombainu.
Man pasta yra visada skaniausia. Jeigu einu valgyti į miestą, meniu pirmiausia žiūrinėju, kokia yra pasta. O šioji labai gera – tvarkingo ir…
Ant stalo taip pat turi būti traškių saldžių marinuotų agurkėlių bei marinuotų svogūnų (jei šalia nėra jūsų antrosios pusės!). Tinka ir marinuotos…
Prie ko aš čia lenkiu? O gi prie to, kad aš pavarčiau paskaičiau ir padėjau į šoną, bet mano vyras…
Jei medus suteikia malonų ir subalansuotą saldumą, tai citrininė mėta suteikia ryškų citrusinį-mėtinį atspalvį. Gausite tiesiog tobulą skonio derinį!
Tik iškepusi duona gavosi keistai tamsi viduje, nors miltus naudojau tuos pačius kaip visuomet.
Ieškojau obuolių duonos recepto, kuris patiktų mano 7 metų sūnui. Jau minėjau, kad jis būna išrankus kepiniams, nemėgsta, kai juose yra…
Šį kartą išbandžiau ukrainietiškus, pagal savo draugę. Šaukštas nuo tirštumo juose turėjo stovėti, bet dėl šeimos valgymo ypatumų, šiek tiek…