Kategorija: Kvietiniai miltai
Tooobulas… !!!!!!!!! Nėra ką daug rašyti, reikia bent kartą paragauti…
Na, o dabar apie tortą. Paprastai tokių pyragų aš tortais nevadinu. Bet neturint gimtadienio torto, pasislėpiau už pavadinimo “Zacherio tortas”. …
Labai labai skanus pyragas, ypatingas, nepakartojamas. Konsistencija primena morkų pyragą, bet šis – daug turtingesnis savo skonių visuma. Tik, kaip…
Paprasta, bet kepimas įvaro streso. Ogi todėl, kad šonai pučiasi kaip padangos, o vidurys lieka savo vietoje. Bet po to…
Taigi štai – Morenginis obuolių pyragas, puikus ne tik gimtadienio proga!
Labai patiko pyrago biskvitas – minkštas, kvepiantis sviestu. O lazdyno riešutai su rabarbarais taip pat puikiai dera, jeigu vis dar…
Kodėl saldūs pyragėliai su slyvų įdaru? Todėl, kad beprotiškai užsinorėjau saldaus ir dar dėl to, kad jau ruduo ir dabar…
Žemaičių blynus jau esu kepusi, tačiau viena skaitytoja Rima pastebėjo, kad blynus geriau būtų kepti orkaitėje. Tad šį kartą bandysiu…
Esu tikra, kad galite naudoti ir bet kokį kitą riešutų sviestą, pavyzdžiui, migdolų ar lazdyno riešutų.
Apskritai guliašas yra pirmasis patiekalas, kuris pas mus atkeliavo iš vengrų virtuvės. Tai soti sriuba su daug mėsos ir daržovių.
Dabar kepykla likus tik mano prisiminimuose (jos vietoje automobilių servisas), tačiau eidama pro šalį atrodo vėl užuodžiu šviežiai kepamos duonos…
Paprastas ir prieinamas legendinio slyvų pyrago receptas. Labai aromatingas ir švelnus kepinys.
Jei neturite jau paruoštų duonos trupinių, tiesiog nupjaustykite baltos duonos plutą, supjaustykite ją mažesniais gabalėliais ir sumalkite virtuviniu kombainu.
Ant stalo taip pat turi būti traškių saldžių marinuotų agurkėlių bei marinuotų svogūnų (jei šalia nėra jūsų antrosios pusės!). Tinka ir marinuotos…
Prie ko aš čia lenkiu? O gi prie to, kad aš pavarčiau paskaičiau ir padėjau į šoną, bet mano vyras…
Šį kartą recepto nebuvo – tiesiog nuojauta pakuždėjo ką ir kaip dėti, o rezultatas fantastiškas – pagaliau, pagaliau turiu savo…
Tik iškepusi duona gavosi keistai tamsi viduje, nors miltus naudojau tuos pačius kaip visuomet.
Ieškojau obuolių duonos recepto, kuris patiktų mano 7 metų sūnui. Jau minėjau, kad jis būna išrankus kepiniams, nemėgsta, kai juose yra…
Kadangi esu gaminusi jau ne kartą su vienokiu tai kitokiu įdaru, bet tešla niekada nenuvylė. Todėl vėl puoliau naršyti bloguose…
Antį aptepiau medaus ir abrikosų džemo glaistu, tačiau to daryti nėra būtina. Jei norite, vietoje medaus ir abrikosų džemo naudokite…
Būkite pasiruošę, kad miltų gali prireikti daugiau ar mažiau nei nurodyta recepte. Orientuotis reikia ne į miltų kiekį, o į…
Prieš patiekdami leiskite pyragui visiškai atvėsti, o dar geriau, jei atvėsusį valandėlę palaikytumėte šaldytuve.
Puikiai atrodantis gaivus vyšninis tortukas.
Sudėtingumas: Šiek tiek yra ką nuveiktiŠaltinis: Įdarą, kaip jau sakiau, sugalvojau pati
Jau nepamenu, kada paskutinį kartą mėgavausi naminiais virtinukais. Bet gražiomis braškėmis apibarstyti turgaus prekystaliai įkvėpė pasigaminti virtinukus namuose.
Nei vanilinio padažo, nei plaktos grietinėlės po ranka nebuvo, tad užsiverčiau gerą šaukštą grietinės – mmm… Mažytis lietuviškas akcentas…
Skaniausias – visai atvėsęs.